Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer

Tauklatring

Sikkerhetsregler

1 – Husk kameratsjekk – alltid

2 – Ha korrekt bremsegrep under taubremsen til enhver tid

3 – Er du usikker på noe stopp og spørr en klatrevakt

4 – Klipp inn alle slynger på vei oppover

5 – Utvis god køkultur. Ikke okkuper en rute slik at andre ikke får prøve

 

Krav om assisterende taubrems

Fra 1. oktober 2022 har Bergen Klatreklubb innført krav om å bruke assisterende taubrems under klatring innendørs i våre anlegg. Du kan lese mer om begrunnelsen for dette på denne siden.

Sikringskort

For å kunne sikre på egenhånd med tau hos Bergen Klatreklubb må du enten ha Brattkort eller Topptaukort. Dette gjelder også dersom du skal sikre barn. Vi holder ukentlige tester for deg som vil ta Brattkort eller Topptaukort. For å bli klar for dette anbefaler vi et innføringskurs i klatring dersom du ikke allerede har de nødvendige ferdighetene til å bestå testen.

Autobelay

Bergen Klatreklubb har flere selvsikringsenheter/autobelayer som gjør det mulig å klatre i tauveggene uten at en partner sikrer deg med tau. I Vestveggen er det hele 22 autobelayer og i Bergenshallen er det 1 autobelay. Autobelayene er synlige ved at det henger et stort trekantseil i starten.

For å klatre på autobelay krever Bergen Klatreklubb at du har minimum Topptaukort eller at noen med Brattkort sjekker deg før du setter i gang å klatre. For barn gjelder regelen om at noen med Brattkort/Topptaukort sjekker barna før de begynner å klatre. NB! En person med Brattkort/Topptaukort kan ha ansvar for én person av gangen.

Det er viktig at alle som klatrer på autobelay hos oss utfører selvsjekk før de setter i gang med klatringen for å forhindre ulykke. Ved selvsjekk skal man fysisk sjekke at autobelayen er festet i sentraløkken i selen og at karabineren er i låst posisjon før man starter å klatre. Dra gjerne ut litt av båndet fra autobelayen for å sjekke at systemet fungerer.

Rutene som kan klatres på autobelay i Vestveggen er merket med rosa teip i tillegg til teipen som indikerer vanskelighetsgraden på ruten. Benytt kun ruter merket med rosa teip til autobelay-klatring.

Om du lurer på hvorfor klubben har krav om Topptaukort for å klatre på autobelay er det for å øke sikkerheten. Det har vært mange uhell med autobelayer på klatresentre i Norge etter at disse ble innført for noen år siden, og Bergen Klatreklubb har fokus på å unngå uhell ved bruk av autobelay.

Kurs

Om du har lyst til å starte med tauklatring kan du melde deg på et av våre Innføringskurs for nybegynnere. Her finner du fullstendig oversikt over vårt kurstilbud.

Egenærklæring

Alle som ønsker å klatre eller oppholde seg i våre anlegg må lese våre sikkerhetsregler og signere på egenerklæring. Dette kan du enten gjøre via vår hjemmeside eller når du besøker et av våre anlegg.
Les sikkerhetsreglene og signer skjema her

Assisterende taubrems
Husk krav om assisterende taubrems fra 1. oktober 2022. Vi har assisterende taubrems for salg og demo i Vestveggen