Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
utek-banner

Frivillighet i klubben

Bergen Klatreklubb er i stor grad driftet på frivillig arbeid fra ildsjeler i klatremiljøet. Har du lyst til å bidra er det bare å ta kontakt!

Frivilligsamling med klubben. Foto: Trond Kristian Kalstø
Oppdatert 24.02.2424

Klubben er et eget idrettslag og definert som en ideell organisasjon. Hvert år legges det ned flere årsverk med dugnadsarbeid i klubben og vi ville ikke klart oss uten denne fantastiske hjelpen vi får av våre frivillige.

Vakter i hallene

I Bergenshallen, Bryggeriet og Vestveggen er det frivillige vakter som i stor grad stiller opp og gjør det mulig for klubben å holde anleggene åpne og prisene nede. I Vestveggen er det også betalte vakter som gjør en innsats, men vi hadde ikke klart oss uten hjelp av frivillige. Det er flere skift med frivillige vakter hver dag, og hver enkelt frivillig vakt stiller opp minimum 3 timer i uken for klubben. Tenk på det neste gang du er innom et av våre anlegg!

De som er vakter i klubben får også tilbud om kurs som f.eks «Klatreinstruktør innendørs» som gjør at de kan jobbe for klubben og tjene penger for jobben de gjør. Det er flere av klubbens faste ansatte som har startet som dugnadsvakter i klubben!

Som vakt i en av hallene våre vil du få fri tilgang til alle klubbens klatrehaller. I tillegg vil du bli tilbudt kurs ved behov.

Er du interessert i å bli vakt i en av hallene våre? Send en mail med kort info om deg og din klatreerfaring til keith@bergen-klatreklubb.no.

Bolting og rebolting

I klubbens cragdatabase er det registrert over 2000 ruter, og disse er etablert og registrert på dugnadsbasis. Det ligger mange tusenvis av timer med hardt arbeid for å finne, renske, bore, tilrettelegge, lime, sage, avtale med grunneiere, dokumentere, gruble, løse beta og til slutt førstebestige alle disse rutene. Bergen Klatreklubb stiller med utstyr, bolter (og vinkelsliper) samt et kobbel av gira førstebestigere som gjør hele denne fantastiske innsatsen slik at alle andre kan nyte godt av den frivillige jobben som gjøres. Tenk på førstebestigerne neste gang du klatrer utendørs i Bergen!

Rutesetting

Med åpningen av Vestveggen går klubben inn i en ny æra der det satses på profesjonelle rutesettere som regelmessig skifter ut ruter og buldreproblemer. Før dette har brorparten av rutesettingen vært avhengig av frivillig innsats. Men det er fremdeles et ønske og et behov for at frivillige rutesettere hjelper til både i Bryggeriet og Bergenshallen ved større omskruinger eller i den daglige driften. Ønsker du å bidra kan du ta kontakt med vår hovedrutesetter Pierro (helst på engelsk eller fransk inntil videre).

Konkurranser

Å arrangere NorgesCup eller mesterskap i klatring er foreløpig ikke en lukrativ affære som går rundt økonomisk. Derfor er vi avhengige av våre fantastiske frivillige også her for å gjøre alt fra å rydde, vaske, steke vafler og å dømme poeng for å få dette til å gå opp. I Vestveggen er planen at vi skal arrangere konkurranser av høy kvalitet, og det krever også mye ressurser fra administrasjonen og fra frivillige så vi håper at klubbens medlemmer stiller opp også her.

Styrearbeid

Ingen i styret i Bergen Klatreklubb mottar styrehonorar eller andre motytelser enn av de får klatre gratis i anleggene så lenge de sitter i styret i klubben. Styret gjør en utrettelig innsats i klubben og det arbeidet de legger ned gir føringer for alt som skjer. Ønsker du å være med å bidra i styrearbeidet er det bare å melde sin interesse til valgkomitèen som sender inn forslag til nytt styre før hvert årsmøte i klubben.

Komitèer, diverse og alt annet

Mange titalls personer bruker fritiden sin på å hjelpe Bergen Klatreklubb også på andre måter enn det som er nevnt over. Noen koder hjemmesider, andre koker kaffe og enkelte inviterer på sosiale arrangement eller lager til kinovisninger for medlemmene våre.

Her finner du mer informasjon om de ulike komitéene.

Tusen hjertelig takk til alle dere flotte mennesker som hjelper til å gjøre klubben til det den er!

Frivillige vakter
Vi har frivillige vakter som stiller opp i våre tre anlegg. De som jobber frivillig får klatre gratis så lenge de stiller opp for klubben.