Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
utek-banner

Prosjekter

Bergen Klatreklubb er involvert i flere prosjekter som bringer klatreglede, mestringsfølelse og fysisk aktivitet tilpasset mennesker som ellers ikke vil komme i kontakt med klatresporten.

Oppdatert 20.11.2020

Møte med veggen

Møte med veggen er et samarbeidsprosjekt mellom Bergen Klatreklubb, Idrett Bergen Sør, Solli DPS og Betanien. Prosjektet når ut til personer som har psykiske lidelser og/eller rusproblemer og som ønsker en aktivitet som både gir mestringsfølelse og sosial arena. Prosjektet arrangerer tilpassede innføringskurs for en gruppe på våren og høsten. I tillegg har gruppen som allerede har fått Klatrekort/Brattkort et tilbud om gratis klatring to ganger i uken på dagtid (tirsdager og fredager) under ledelse av en instruktør. Tilbudet om gratis klatring gjelder året rundt. Klubben er stolte av å være med og tilby denne typen aktivitet og at vi har ressurser med riktig kompetanse. Møte med veggen er forøvrig en forlengelse av et prosjekt som klubben har holdt gående sammen med Solli DPS siden 2008, og vi håper å finne frem til samarbeidspartnere som kan være med å støtte prosjektet videre.

Paraklatring

På Fysak Allaktivitetshus har klubben siden 2016 stilt opp med instruktører til ukentlig sikring av utviklingshemmede som ønsker klatring som aktivitetstilbud. Bergen Kommune støtter dette prosjektet med midler til gjennomføring.

I Bergenshallen har klubben siden våren 2014 tilbudt klatring for personer med funksjonsnedsettelse på fredager. Initiativtager og hovedinstruktør er Siren Greve. Bergen Kommune og Norges Klatreforbund har støttet prosjektet økonomisk. Tilbudet består i at klubben stiller med to instruktører og det blir skrudd opp tilpassede grep og ruter. Det stiller mellom 4-6 faste deltakere hver fredag.

Du kan lese mer om vår paraklatring her.

LIM-prosjektet

Høsten 2018 ble Bergen Klatreklubb sammen med vektløfterene i Bergenshallen med på LIM-prosjektet til Slettebakken Skole. LIM står for Lekser-Idrett-Mat og er et tilbud for elever fra 5-7. trinn på Slettebakken skole etter skoletid. Elevene kan velge mellom forskjellige aktiviteter hver ukedag (turn, ishockey, basket, klatring, vektløfting etc.) og de blir fulgt opp av instruktører og lærere som hjelper til. Etter aktiviteten får elevene litt mat og tid sammen med lærere til å gjøre lekser. Prosjektet blir støttet av Idrettsrådet i Bergen og Bergen Klatreklubb er med videre på prosjektet i 2019.