Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
ks-featured

Ditt første besøk

Informasjon

Våre anlegg

Bergen Klatreklubb drifter tre forskjellige klatreanlegg i Bergen. Vårt største anlegg er Vestveggen i Åsane Arena som også er Nordens største innendørs klatreanlegg. På Kalfaret ligger Bryggeriet, vårt dedikerte buldreanlegg, og i Bergenshallen på Sletten er det en tauklatrevegg.

Sikringskort

For å kunne sikre på egenhånd med tau hos Bergen Klatreklubb må du enten ha Brattkort eller Topptaukort. Dette gjelder også dersom du skal sikre barn. Vi holder ukentlige tester for deg som vil ta Brattkort eller Topptaukort. For å bli klar for dette anbefaler vi et innføringskurs i klatring dersom du ikke allerede har de nødvendige ferdighetene til å bestå testen.

Autobelay
Vi krever minimum Topptaukort for å klatre på selvsikring/autobelay i Bergenshallen eller Vestveggen.

Buldring

Om du aldri har klatret i en innendørs klatrevegg før er kanskje buldring den enkleste måten å komme i gang på. Buldring er klatring på vegger i lav høyde uten tau eller annet utstyr enn klatresko. Om du faller lander du trygt på en stor tjukkas som er montert under buldreveggene. Det kreves ingen forkunnskaper for å komme i gang med buldringen og våre instruktører og vakter hjelper deg gjerne om du aldri har prøvd dette før. Buldring passer for både barn og voksne, og vi har utfordringer for alle nivå i buldreveggene våre.

Autobelay

Bergen Klatreklubb har flere selvsikringsenheter/autobelayer som gjør det mulig å klatre i tauveggene uten at en partner sikrer deg med tau. I Vestveggen er det hele 22 autobelayer og i Bergenshallen er det 1 autobelay. Autobelayene er synlige ved at det henger et stort trekantseil i starten.

For å klatre på autobelay krever Bergen Klatreklubb at du har minimum Topptaukort eller at noen med Brattkort eller Topptaukort sjekker deg før du setter i gang å klatre. For barn gjelder regelen om at noen med Brattkort/Topptaukort sjekker barna før de begynner å klatre. NB! En person med Brattkort/Topptaukort kan ha ansvar for én person av gangen.

Det er viktig at alle som klatrer på autobelay hos oss utfører selvsjekk før de setter i gang med klatringen for å forhindre ulykke. Ved selvsjekk skal man fysisk sjekke at autobelayen er festet i sentraløkken i selen og at karabineren er i låst posisjon før man starter å klatre. Dra gjerne ut litt av båndet fra autobelayen for å sjekke at systemet fungerer.

Rutene som kan klatres på autobelay i Vestveggen er merket med rosa teip i tillegg til teipen som indikerer vanskelighetsgraden på ruten. Benytt kun ruter merket med rosa teip til autobelay-klatring.

Om du lurer på hvorfor klubben har krav om Topptaukort for å klatre på autobelay er det for å øke sikkerheten. Det har vært mange uhell med autobelayer på klatresentre i Norge etter at disse ble innført for noen år siden, og Bergen Klatreklubb har fokus på å unngå uhell ved bruk av autobelay.

Sjekk også ut Norges Klatreforbund sin film om trygg bruk av autobelay som er filmet i Vestveggen.

Kurs

Om du har lyst til å starte med tauklatring kan du melde deg på et av våre Innføringskurs for nybegynnere. Her finner du fullstendig oversikt over vårt kurstilbud.

Egenærklæring

Alle som ønsker å klatre eller oppholde seg i våre anlegg må lese våre sikkerhetsregler og signere på egenerklæring. Dette kan du enten gjøre via vår hjemmeside eller når du besøker et av våre anlegg.
Les sikkerhetsreglene og signer skjema her

Sikringskort
For å klatre i tauveggene trenger du Brattkort eller Topptaukort. For buldring trenger du ingen sikringskort. Den enkleste måten å få sikringskort på er å ta et av våre innføringskurs.

Klatring med barn

Klatring er en utmerket familieaktivitet, og hos oss ønsker vi alle aldre velkommen! Barn under 13 år skal være under tilsyn av voksene, men kan fint prøve seg både på tauklatring og i buldreveggene. Merk at i Vestveggen er det innført 9 års aldersgrense for buldringen i første etasje. Vi har et eget barnerom i både Vestveggen og Bryggeriet, og i Bergenshallen er det enkle ruter som kan topptaues.

Bergen Klatreklubb har også organiserte klatretreninger for barn og ungdom.  Ungdom mellom fra 13 til 17 år kan komme alene dersom en foresatt har lest og signert Ansvarserklæring for ungom 13-17 år.

Utstyr

Har du ikke eget utstyr kan du leie alt du trenger for å komme i gang hos oss, du trenger altså ikke kjøpe eget utstyr før du setter i gang med klatrekarrieren. Priser for utstyrsleie finner du her.

Barne og ungdomsgrupper
Klubben har treningsgrupper for barn og unge. For tiden er det ventelister for å komme med på gruppene, men vi håper å utvide tilbudet slik at alle som ønsker får plass hos oss.

Kommende kurs

August 2024
Tir 20.08 -> Tor 22.08
Innføringskurs tir/tors
Vestveggen
Lør 24.08 -> Søn 25.08
Innføringskurs- helg
Vestveggen
Tir 27.08 -> Tor 29.08
Innføringskurs tir/tors
Vestveggen
Lør 31.08 -> Søn 01.09
Innføringskurs- helg
Vestveggen