Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
cs-banner

Vestveggen

Vestveggen er Nordens største klatresenter. Vi åpnet dørene mars 2021 og alle er hjertelig velkomne på besøk til oss!
Oppdatert 20.02.2024

Første gang du skal på besøk har vi laget en egen side med info som kan være nyttig å få med seg. I tillegg må du første gang fylle ut egenerklæringsskjema om du ikke allerede har gjort det.

Fyll ut egenerklæringsskjema her

Priser og åpningstider

Vestveggen er åpent for publikum mellom 9-22 på hverdager, 9-18 på lørdager og 10-20 på søndager. Sjekk gjerne innom våre driftsmeldinger for endringer i åpningstidene på helligdager/ferier. Merk at deler av anlegget vil være avstengt for aktivitet med barne- og ungdomsgrupper på hverdager mellom 16-20 gjennom vår- og høstsemesteret. 

I skissen nederst er søyler, takkonstruksjon, etasjeskiller resepsjon og trappeløp tatt bort for å gjøre skissene enklere å forstå. Til sammen kan vi tilby 3641 kvadratmeter med klatreflate fordelt på:

  • Stort buldrerom under mesaninen (500m2).  NB! 9 års aldersgrense!
  • Hovedvegg med både overheng og vertikale vegger, 15 meter høyde.
  • Kursrom for grupper, nybegynnere og paraklatring, 10 meter høyde.
  • Autobelayvegg (det blir 15-20 autobelayer spredd rundt i senteret).
  • Bratt konkurransevegg, 15 meter høyde.
  • Speedvegg med to speedruter (internasjonal standard).
  • Juniorvegg med overheng på mesaninen, 12,5 meter høyde.
  • Flatvegger og svavegger på mesaninen, 12,5 meter høyde.
  • Eget barnerom.
  • Stort treningsrom i 3. etasje med kilterbrett, moonvegg, campusbrett, stor kaosvegg og sirkelvegg. Her er det 15 års aldersgrense.

Totalt har anlegget rundt 170 boltelinjer som tilsvarer over 300 ruter på alle nivå, fra nybegynner til elite. Bergen Klatreklubb har bygget opp en driftsorganisasjon som skal drifte anlegget og gi klatrere i Bergen et tilbud de aldri har sett maken til.

Hvordan komme seg til Vestveggen?

Vestveggen ligger i Åsane Arena som er et stort idrettsanlegg i Åsane. Det er 15 forskjellige idretter som er samlet i Åsane Arena.

Med kollektivtransport

Det er gode bussforbindelser fra Bergen sentrum til Åsane og de fleste bussene stopper på Åsane Terminal. Fra terminalen er det 1 kilometer å gå til Åsane Arena hvor Vestveggen ligger (se kart). Det enkleste er å gå gjennom Åsane Storsenter, forbi  Åsane Kirke og Vestlandshallen frem til Åsane Arena. Klatrehallen ligger inn hovedinngangen til Åsane Arena og til høyre. Alternativt kan man ta buss nummer 4 som stopper like ved Horisont Kjøpesenter for en litt kortere anmarsj. Om du vil spare penger og trenger noe til hjemmet er det mulig å kombinere en klatreøkt med besøk på Ikea ved å ta Ikea-bussen gratis og spasere bort til Vestveggen derfra.

Med bil

Kjører du egen bil kjører du nordover på motorveien fra Bergen sentrum og tar av ved Ikea og følger skilting til Horisont Kjøpesenter. Ved Horisont kan du velge hvilken parkering du ønsker. Det er to parkeringsplasser tilknyttet Åsane Arena som er administrert av Bergen Kommune. Her er det betalparkering, 10,- per time (maks 4 timer, mandag-lørdag.). Det er mulig å parkere gratis i 2 timer på Horisont eller Åsane Storsenter men husk å registere parkering for å unngå bot. Søndager er det gratis å parkere på parkeringsplassene ved Åsane Arena.

Med sykkel

Det er litt over 12 kilometer å sykle fra sentrum. Minst motstand møter du ved å sykle rundt Eidsvågneset, men det er finere tur å sykle opp Munkebotn og via Langevatnet. Langs motorveien nordover sykler du langs den gamle hovedveien til Åsane.

 

overview-image
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Virtuell omvisning

Her kan du selv navigere rundt i Vestveggen.

Sjekk ut Magnus Midtbø og Pete Whittaker sitt inntrykk av Vestveggen på Magnus sin Youtubekanal: