Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
utek-banner

Klatring med barn

Foto: Trond Kristian Kalstø
Oppdatert 13.09.2222

Barn elsker å klatre, og det er en helt naturlig bevegelsesform hvor det er mulig å oppleve mestring og klatreglede fra ung alder. Barn er hjertelig velkomne i anleggene våre, enten på drop-in (halv pris av voksenpriser) eller på organiserte barnegrupper hos oss. Dersom begge foresatte har årskort i anlegget, klatrer barna gratis hos oss. Merk at vi har innført 9 års aldersgrense i hovedbuldrerommet i Vestveggen etter flere nesten-ulykker der barn har oppholdt seg under voksne som buldrer i veggen.

På grunn av organisert aktivitet med klubbens barne- og ungdomsgrupper er barnerommet og mange av klatreflatene som egner seg for barn opptatt i tidsrommet 16.00-20.00 på hverdager. Til dere som ønsker å ta med barna på klatring så anbefaler vi at det skjer enten på dagtid i ukedagene eller i helgene. Om du som foresatt har Brattkort kan du overse barna mens de klatrer i autobelay hos oss.

I Vestveggen har vi et stort og flott barnerom som passer for barn fra ca. 5 år og oppover. Her finner man utfordringer fra første klatreøkt, og vi har til og med klart å klemme inn en brannstige man kan skli ned igjen etter at utfordringen er toppet ut. I Vestveggen er det også tauvegger som egner seg for barn både med og uten selvsikring/autobelay. Hos oss kan de yngste få utfolde seg som de fødte klatrerne de er.

Buldring for barn

På Bryggeriet er det et lite barnerom med egne buldreproblem rettet mot barn, og i Bergenshallen henger det topptau klare på de enkleste rutene som passer for alle aldre.

Vestveggen
Barnerommet i Vestveggen er 185 kvm stort og inneholder utfordringer for barn i alle aldre. For buldringen i første etasje i Vestveggen har vi innført 9 års aldersgrense.

Anleggene våre kan ikke sammenliknes med lekeland, og små barn må være under oppsyn hele tiden. Det er forbudt å løpe, og barna må gjøres oppmerksomme på at man ikke under noen omstendigheter går under noen som klatrer i veggen. I Vestveggen er det 9 års aldersgrense for å oppholde seg i buldrerommet nede. Dette gjelder spesielt i buldreveggene, hvor små barn er spesielt utsatt for alvorlige skader dersom man får en voksen person fallende på seg.

Alle besøkende må signere egenerklæring før de kommer til oss, for barn under 18 år må en foresatt signere for de. Her er link til skjema for egenerklæring.

Sikkerhet
Barn under 13 år må være i følge med en voksen i våre anlegg. I treningsrommet i Vestveggen og på Bryggeriet er aldersgrensen 16 år.

Klatreglede

Bergen Klatreklubb har klatring med barn og unge som et satsingsområde, og vi ønsker å gi det beste tilbudet til alle unge som vil komme i gang med klatring. Om du er nybegynner eller litt mer erfaren skal vi hjelpe deg til å bli en bedre klatrer og til å finne klatreglede. Vi tilbyr klatring som aktivitet, og for de som ønsker å drive med klatring som en idrett har vi treningsgrupper for barn og ungdom, samt Klatreskolen for barn som ønsker å trene målrettet for klatring.

Påmelding og info om barnegrupper
Vi har for tiden ventelister på våre barne- og ungdomsgrupper men satser på å utvide tilbudet slik at alle som ønsker får plass hos oss.