Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
utek-banner

Student

Bergen har mye klatring på og rundt de 7 fjell. Her finner du gode studenttilbud og info om klatring i byen.

Oppdatert 26.02.2424

Bergen Klatreklubb drifter 3 klatreanlegg i Bergen, Bergenshallen på Sletten, Bryggeriet på Kalfaret og Vestveggen i Åsane Arena. Vestveggen er et av nordens største klatreanlegg med hele 3650 kvadratmeter klatreflate.

 

Studentfredag – halv pris på inngang for studenter

Hver fredag får studenter med gyldig studentbevis halv pris på inngang i Vestveggen. Prisen blir da 55,- på dagtid og 65,- på kveldstid. Vi gir også medlemspriser på leie av utstyr til studenter (25,- per del; sko, sele, tau) på fredager.

For å klatre på autobelay eller i tauveggene våre må du enten ha brattkort/topptaukort selv eller være med en person som kan sikre deg. Du finner mer info om sikringskort dette på denne siden. Buldring krever ingen forkunnskaper men vi anbefaler at du følger våre sikkerhetsregler for buldring.

Rabatt på innføringskurs for studenter

Det mulig å melde seg på innføringskurs for nybegynnere i klatring med hyggelig studentrabatt hos Bergen Klatreklubb. For 1000,- får man 10 timer undervisning og mulighet til å ta Brattkortprøven uten ekstra kostnad. I tillegg får man muligheten til å klatre gratis i våre anlegg i to uker etter kurset (inkludert gratis leie av utstyr).

Vi følger Norges Klatreforbund sin kursmal i et helhetlig 10 timers grunnkurs – ikke ta noen snarveier når det gjelder sikkerhet!

For å få rabatt man melde seg på kurset via resepsjonen i Vestveggen og vise studentbevis til den som sitter i resepsjonen. Det er ikke mulig å ringe inn eller sende epost for å få denne prisen.

Studentpriser

Vi tilbyr 15% rabatt på inngang for studenter hele året. Dette gjelder også for måneds- og årskort. Henvend deg i resepsjonen i Vestveggen og vis frem gyldig studentbevis for å få rabatt.

Hvordan komme seg til Vestveggen?

Vestveggen ligger i Åsane Arena som er et stort idrettsanlegg i Åsane. Det er 15 forskjellige idretter som er samlet i Åsane Arena.

Med kollektivtransport

Det er gode bussforbindelser fra Bergen sentrum til Åsane og de fleste bussene stopper på Åsane Terminal. Fra terminalen er det 1 kilometer å gå til Åsane Arena hvor Vestveggen ligger (se kart). Det enkleste er å gå gjennom Åsane Storsenter, forbi  Åsane Kirke og Vestlandshallen frem til Åsane Arena. Klatrehallen ligger inn hovedinngangen til Åsane Arena og til høyre. Alternativt kan man ta buss nummer 4 som stopper like ved Horisont Kjøpesenter for en litt kortere anmarsj. Om du vil spare penger og trenger noe til hjemmet er det mulig å kombinere en klatreøkt med besøk på Ikea ved å ta Ikea-bussen gratis og spasere bort til Vestveggen derfra.

Med bil

Kjører du egen bil kjører du nordover på motorveien fra Bergen sentrum og tar av ved Ikea og følger skilting til Horisont Kjøpesenter. Ved Horisont kan du velge hvilken parkering du ønsker. Det er to parkeringsplasser tilknyttet Åsane Arena som er administrert av Bergen Kommune. Her er det betalparkering, 10,- per time (maks 4 timer,  mandag-lørdag). Det er mulig å parkere gratis i 2 timer på Horisont eller Åsane Storsenter men husk å registere parkering for å unngå bot. På søndager er det gratis parkering på parkeringsplassene knyttet til Åsane Arena.

Med sykkel

Det er litt over 12 kilometer å sykle fra sentrum. Minst motstand møter du ved å sykle rundt Eidsvågneset, men det er finere tur å sykle opp Munkebotn og via Langevatnet. Langs motorveien nordover sykler du langs den gamle hovedveien til Åsane.