Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Rapport fra Norgescup i Kristiansand

Skrevet av Heidi Simmenes
Oppdatert 05.11.2021

Forrige helg var det en stor gjeng som reiste ned til Kristiansand for å konkurrere i norgescup på led. Konkurransen var veldig vellykket for både nye og erfarne utøvere, med god innsats av alle endte 11 stykker i finalen, hvor de ble to første plasser og en tredje plass. Heidi som tok tredje plassen i sin klasse har skrevet en tekst som oppsummerer helgen og stemningen:

Som flere av dere sikkert har fått med dere var det NC i helgen og vi stilte med en stor gjeng, både med utøvere som var på sin første konkurranse og de som til nå er godt vant. Vi hadde til og med følge av noen som hadde skader som dessverre sørget for at de ikke kunne konkurrere, men som bidro sterkt med mental støtte og energi. Og energi var det nok av.

Når du tenker på en nasjonal konkurranse tenker du kanskje på en gjeng med seriøse ungdommer som er dønn fokusert, et spikret opplegg og lite tid til overs, men isåfall har du fått et helt feil inntrykk. Selv om vi alle selvfølgelig ønsker å yte vårt beste og konsentrerer oss om konkurransen når den pågår, handler helgen om så utrolig mye annet også. Som for eksempel da vi måtte løpe for å rekke flyet selv om vi hadde sittet i over en time på flyplassen og gjettekonkurransene for å unngå å ta oppvasken.

Etter at alle mirakuløst nok klarte å møte opp tidsnok gikk konkurransen av stabelen. Helgen var riktignok preget av mye nerver og et par sammenbrudd, men vi sitter hovedsakelig igjen med de utrolig kule øyeblikkene. Som jubelbrølet når noen klarer et flytt de tydelig slet med, eller den intense spenningen når noen nærmer seg toppen. I og med at det er mange deltakere, bringer det også lange pauser, som ikke akkurat tilbringes med å sitte og kjede seg. Selv om vi teknisk sett er konkurrenter er det ingen som ser slik på det på konkurransene og folk fra alle klubber samarbeider, støtter hverandre og lager kaos sammen. Blant annet var det en caps med BK logo på rundgang blant flerfoldige klubber og både ankomst og avreise brakte med seg mange klemmer.

Alt i alt var det en fin helg, fylt med mange fine opplevelser, interessante folk og kule ruter. Det at vi er så mange fra Bergen gjør bare konkurransene enda gøyere, selv om man er ganske kjørt når man kommer hjem på søndagen.

Til slutt vil jeg bare be alle dere som fortsatt er usikre i forhold til NM, meld dere på! Det virker kanskje skummelt eller offisielt, men klatremiljøet har plass til alle. Som sagt handler konkurransene om så mye mer enn bare de minuttene du bruker i veggen, og vi gleder oss til å ha dere med.

Så da gjenstår det bare å ønske  alle lykke til!

 

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Bilder av Sverre Skjold og Kay Rott