Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Rapport fra Nordisk Mesterskap på Lillehammer

Bilde fra Norges klatreforbund
Oppdatert 08.11.2021

Tyrili klatring på Lillehammer var arenaen i helgen der Norge var vertskap for Nordisk Mesterskap i led klatring og para-klatring. Fra Bergen reiste åtte ivrige utøvere for å delta: Aurora Straume Karlsen, Jun Vilde Hunskår, Leo Bøe, Anne Ackre(NTG), Inga Aarhus(NTG), Sebastian Menze, Eirik Gufbrandsen og Iben kongsvik Paulsen.

Kvalifikasjonene var preget av harde ruter skrudd av de gode ruteresetterne Patrick Pedersen , Christer Raugland og Helena Alemán Sobrino.  Noen ganske tekniske detaljer gjorde det mulig å falle når som helst som Leo og Jun Vilde fikk erfare da fotet poppet tidlig på første kvalik. Leo hentet seg inn igjen og fikk klatret seg til tredje plass og finale, Jun vilde hentet seg bra inn i andre kvalik også, men kom dessverre utenfor finale på 14.plass. Iben slet litt på første kvalik, men klatret bra i andre kvalik. I under ekstremitet klassen var det jevnt mellom Eirik og Sebastian som lå i en vennskapelig kniving om første plass etter kvalik, hvor Eirik endte opp med å ligge best ann. Aurora møtte et hardt crux på første rute som tok mange deltagere, men etter andre kvalik lå hun som nummer seks. Anne toppet første rute som var veldig viktig siden mange gjorde dette og kjempet bra på andre kvalik, og Inga klatret bra på sin første og andre kvalik, så de lå henholdsvis ann på tredje og fjerde plass etter kvalik.

I finalene klatret Aurora med stålkontroll opp til crux, men bommet litt på taket og endte på sjette plass, med små marginer om seieren der to flytt ekstra hadde vært nok til pall/seier.  Inga endte i sin klasse på fjerde plass i en veldig jevn klasse. Anne ackre var ung/gammel nok til å delta i både junior og senior og tok da henholdsvis andre og tredje i disse klassene. Leo Bøe klatret med kontroll gjennom det bratte partiet på Tyrili, og klatret opp til en solid andre plass i senior klassen. I finalene for para-klatring var det jevnt i synsklassen, hvor Iben kom ett flytt bak sin motstander og endte på andre plass. Sebastian og Eirik fortsatte den vennskapelige duellen i finalen og rollene snudde hvor Sebastian tok første plassen og Eirik kom på andre plass.

Til slutt var Norge representert i finalen med hele 23 utøver som endte i 5 gull, 6 i sølv og 4 bronse på Norge.  Vi ønsker å gratulere alle som deltok med medalje og gode innsatser. Blant de norske medaljene i led klatringen var det Leo Bøe som endte på andre plass i senior klassen og Anne Ackre som tok bronse i senior og sølv i junior. I paraklatreklassene var det Sebastian Menze og Eirik Gudbransen som tok første og andre plass i klassen under ekstremitet, og Iben Kongsvik Paulsen som tok sølv i syns klassen. På bildet ser du hele gjengen av medaljevinnere i alle klasser fra alle land. Vi ønsker å takke Norges klatreforbund, Lillehammer klatreklubb og Tyrili klatring for et flott arrangement.  Vi håper alle kommer å deltar på NM og bidrar til like god stemning der! Les mer om NM og nordisk på vår hjemmeside

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Bilder av Norges klatreforebund, Marie Tamber og Sverre Skjold.