Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Rapport fra NM i led og paraklatring

Oppsummering av NM i led og paraklatring i Tromsø 12-13. november 2022

Oppsummering NM
Oppdatert 15.11.2022

Helgen 12-13. november ble årets Norgesmesterskap i led og paraklatring avholdt i Tromsø på Tromsø Klatresenter. Rutesettere Adam Pustelnik, Patrick Pedersen og Joel Frans jobbet knallhardt hele uken før mesterskapet med å forvandle de 18 meter høye klatreveggene til utfordringer for 125 deltakere i totalt 13 klasser – 5 paraklasser i tillegg til U16, U18, U20 og Senior – herrer og damer.

 

Kvalifiseringen for alle klassene startet tidlig på lørdagen og gikk fortløpende gjennom hele dagen. Med rutesettere av internasjonalt kaliber var det høy kvalitet på rutene som skilte deltakerne godt. Konkurranseruter er som regel progressivt hardere jo nærmere toppen man kommer, og det er ofte få flytt som skiller en finaleplass fra en plass langt nede på resultatlistene. Med mange frivillige i sving som sikrere og dommere gjennom hele helgen gikk logistikken veldig fint, all honnør til Tromsø Klatreklubb som arrangørklubb. Med nye regler fra NIF angående filming av barneidrett blir ikke lenger den yngste klassen (U16) streamet ettersom det kan potensielt være deltakere i den klassen som enda ikke har fylt 13 år, dette er nedre grense for når de kan filmes. Livestream for de andre klassene var mulig å følge på Norges Klatreforbund sine sider. Det ryktes at kommentatorene på streamen stilte noe uforberedt til jobben med høydepunkter som «nå er vi i gang med paraklassen for hørselshemmede»(!)

 

Dessverre var det for få påmeldte i begge seniorklassene til å dele ut kongepokaler i år. Kriteriet er minimum 15 deltakere i klassen og med 13 deltakere i senior herrer er det synd at ikke det var to deltakere til. Hovedtreneren til Bergen klarte å overtale to av de oppmøtte lørdag morgen til å stille opp for å sikre kongepokalen, men hoveddommer under konkurransen satte foten ned og sa at påmeldingsfristen dessverre var utgått.

 

Søndag morgen innlosjerte finalistene seg tidlig i isolatet og publikum pakket seg tett sammen foran den store og bratte konkurranseveggen på Tromsø Klatresenter. Det var skrudd tre harde finaleruter i tillegg til finaleruten for paraklassene, og det viste seg at rutene var i hardeste laget for de fleste. På den oransje ruten til venstre var det flere deltakere som falt av før de hadde fått klippet første slynge, og ingen kom lenger enn halvveis på den gule ruten til høyre. Pararuten ble toppet på imponerende vis av Isak Ripman som klarte å henge på små krimpetak og store slopere med bare en arm. Den blå ruten i midten var svært nær en topp når Leo Bøe falt av på siste flytt før topptaket til øredøvende jubel fra publikum – nesten som en reprise fra NM i Bergen i fjor. Leo sveipet all tvil av banen med solide prestasjoner hele helgen, det er en velfortjent regjerende norgesmester i senior herrer som beholder tittelen videre.

 

Hele fire norgesmestre kommer nå fra Bergen Klatreklubb:

Leo Ketil Bøe med gull i senior herrer

Sebastian Menze tok gull i klassen para underekstremiteter

Birk Nordøen tok gull i klassen U20 Herrer hvor han utklasset resten av feltet

Inga Aarhus vant gull i klassen U20 Damer foran Heidi Simmenes og Jun Vilde Hunskår, alle tre fra Bergen Klatreklubb så ren bergenspall i denne klassen

I tillegg tok Anne Ackre en flott bronsemedalje i senior damer

 

Gratulerer til alle som deltok for fantastisk innsats og til Tromsø Klatreklubb for et flott mesterskap.

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides