Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Ny klatrefører for Bergensområdet

Bergen Klatreklubb har laget ny klatrefører for Bergensområdet og samlet 115 klatrefelt og 2337 ruter i en stor bok.

Ny klatrefører for Bergensområdet
Oppdatert 12.04.2024

Feltene i føreren har til felles at de alle byr på fin klatring og er turen verdt i seg selv. Kjøretiden er i snitt 33 minutter fra Bergen sentrum og bare ni av feltene har kjøretid på over en time. Rutene er for både nybegynnere og mer erfarne klatrere: grader går fra 2+ til 9/9+. Totalt er det 49 kilometer med klatring i Bergensområdet, 22 av disse er naturlig sikret. Alle er tatt med i en fører på hele 384 sider.

 

I Bergen kan en kjøpe føreren i Vestveggen/Åsane Arena og hos Platou og Piteraq. Den vil også være for salg på VPG og andre nettbutikker.

Vi kjører kampanje for medlemmene i klubben som kan kjøpe føreren for 399,- frem til 31. mai 2024. For alle andre er prisen 450,-

Det blir også et eget arrangement med slipp av klatreføreren på Helleneset onsdag 24. april klokken 18.00. Her er link til event på facebook.

 

48 nye felt

Siden forrige trad- og sportsførere ble utgitt, i hhv 2009 og 2014, har det kommet 48 nye felt. Trollkona er et flott tilskudd med lange og pumpende ruter på moderat til hardt nivå. Karakteren på fjellet minner om Beachen på Stryn. Feltet ligger ved Dale, en times kjøretur fra Bergen og har gode solforhold. Bekhilderen er kanskje Bergens mest fotogene felt og er et mye brukt turmål for dagsturister. Feltet ligger sør i Øygarden.

 

Tilskuddet av bynære felt på moderate grader har vært betydelig: Sandviken Sjøbad, Hatleberget, Mulestigen, Sandholna og Myrdalsvannet er alle felt som er godt egnet for nybegynnere som vil prøve seg utendørs.

 

På trad-fronten har utviklingen ikke stått stille de siste årene. I Øygarden sør har feltene Storeklubben, Lilleklubben og Kundeklubben gode en-taulengdes ruter fra grad 3 til 7 og er godt egnet for intro til trad-klatring. I Øygarden nord er Skogsøytua og Rambo kommet med. Begge er eldre felt, men det har ikke blitt laget fører for dem før nå. 

29 bussvennlige felt

For deg som ikke har bil, er føreren indeksert med bussvennlige felt, dvs bussvennlig, dersom reisetid fra sentrum til feltet, inkl anmarsj er under en time. Om en betrakter parkering, finnes det felt hvor det er raskere å ta buss enn bil. Loddefjord er et slikt felt.

17 barnevennlige felt

Føreren er indeksert med barnevennlige felt. Alle barn er selvsagt forskjellige, men med barnevennlig menes i denne føreren at det finnes minst to ruter på feltet som barn på ca 10 år kan topptaue eller lede, og det er trygt for barn å oppholde seg ved klatrefeltet.

7 Klassikere

Helleneset er origo for klatring i Bergen, med kort avstand fra sentrum og svaklatring på grader opp til 8/8+, er dette et av Bergens mest besøkte klatrefelt. Det er også mulig å bade og grille her. Feltet egner seg godt for nybegynnere. Noen av rutene tørker raskt etter regnvær.

 

Syltøy Veggen er svakt overhengende og byr på utsøkt listeklatring på rødlig, fast fjell. Så godt som alle rutene er av meget høy kvalitet. Fine omgivelser, med kort vei til sjøen og kveldssol, gjør dette til et av de mest populære feltene i Bergen.

 

Hjallaveggen Hjallaveggen er et av de største klatrefeltene i Bergen, med variert og tung klatring. Klatringen hevdes ofte å ha et visst «åttitallspreg», sikkert er det i alle fall at den har særpreg. Noen av rutene tørker raskt, og det kan være gode forhold her fra tidlig på våren.

 

Furunkulose Klassisk felt med svakt overhengende veggklatring med høy fjellkvalitet. Flott beliggenhet rett ved sjøen, og på sensommeren kan det være bra makrellfiske her.

 

Bolstadøyri har fått sin renessanse i denne føreren. Veggen på Bolstadøyri er blant de største i nærheten av Bergen. Feltet har et bredt utvalg av bolteruter av ulik grad, boltede flertaulengders ruter og tekniske ruter, til dels av høy vanskelighetsgrad. Feltet ligger solrikt til og det kan være gode forhold her sent på høsten og tidlig på våren.

 

Trollveggen er ikke til å komme utenom, om en skal klatre lett trad. Sentralruta, 2 tl 6- er en åpenbar linje med mye fin klatring. Rutene her er stort sett to taulengder.

 

Kirkeveggen er et godt trad-felt i området Tellnes/Haganes. Klatringen er moderat til krevende vegg-klatring på kiler. Verdt å trekke frem er ruten Gadak, 6+, 2 tl. er på høyde med det beste i utlandet, i alle fall ruta Villskudd i Bohusän. Ruten er verdt et besøk i seg selv. 

6 regnsikre felt

I Bergensområdet er selvsagt Loddefjord regnsikkert, men vi har flere tørre alternativer når det regner: Missiveggen, Trollkona, Mojavato og Hjernemasseveggen. Sistnevnte har gode ruter ned på grad 7 i tørr sektor.

 

Føreren er produsert i Norge og er godkjent for svanemerke og grønt punkt.

 

Nye felt, eller ikke med i forrige førere

Hatleberget

Nipedalen

Dronningen

Drangsneset

Myrveggen

Glesvær

Florvågøen

Ramsvik

Rambo

Hjernemasseveggen

Steinrusten

Oldtidshelleren

Sandholna

Bjørndalen

Geithelleren

Elvefeltet

Kjereide

Vikso

Fergeveggen

Grapseveggen

Skogsøytua

Sentralveggen

Hetlevikåsen

Broveggen

Venusberget

Fureberget

Løvåsen

Storeklubben

Solfeltet

Kundeklubben

BOF-veggen

Marikoven

Signalveggen

Selstø

Myrdalsvannet

Panoramaveggen

Bekhilderen

Tuo

Fabrikkveggen

Tunnelveggen

Hjelteryggen

Trimteateret

Trollkona

Halhjem

Sandviken Sjøbad

Hetta

Lilleklubben

Mulestigen