Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
utek-banner

Mentorordningen

Det kan være vanskelig for unge mennesker å komme i gang med klatring på naturlige sikringer. Mentorordningen som Bergen Klatreklubb har dratt i gang prøver å gjøre noe med dette.

Oppdatert 02.04.2424

Ordningen går ut på at unge mennesker (15-25 år) betaler en relativt lav sum for å være med kvalifiserte mentorer ut å klatre over en lengre periode. Mentorene er erfarne klatrere med instruktørutdanning fra NF-systemet eller tilsvarende.

I kveldssola på toppen av Liafjell etter endt kveldsøkt med mentorgjengen. Foto: Trond Kristian Kalstø

Med ukentlige samlinger gjennom våren og høsten får deltakerne tid og anledning til å lære håndverket, bli godt kjent med hverandre, mentorene og klatrefeltene i regionen, samt at de utvikler seg som klatrere under kyndig veiledning.

Klubben og mentorene stiller med utstyr til disposisjon, og gjennom de ukentlige øktene blir deltakerne innviet i mange av aspektene rundt naturlig sikret klatring; fra plassering av sikringer og valg av utstyr helt frem til etikk, væremåte og ferdsel i naturen. Målet er at deltagerne skal bli trygge på naturlig sikrede klatreruter.

Vi ønsker at ordningen skal skape et større miljø for yngre personer som er interesserte i fjellklatring og at flere får øynene opp for klatring på naturlige sikringer. Bergen og omegn er kjent for fantastisk sportsklatring utendørs men mulighetene for klatring på naturlige sikringer er minst like flotte, spesielt ute på Sotra.

Det vil bli avholdt til sammen ti samlinger i og rundt Bergen. Etter endt periode skal ha dannet en selvstendig gruppe som fortsetter på egenhånd, og som etter hvert kan være ressurspersoner som vil bidra tilbake i miljøet.

Praktisk info:

  • Du må være mellom 16-25 år
  • Du må ha Brattkort/Klatrekort
  • Du må ha klatret selvstendig på led i minimum 1 år, gjerne utendørs
  • Du må skrive hvorfor du ønsker å være med på mentorordningen
  • Du må være medlem av Bergen Klatreklubb
  • Pris: 2000,- kr

Lurer du på om dette er noe for deg? Rapport fra tidligere deltakere av Mentorordning kan du lese her!

Hørest dette ut som noe for deg? Send inn en beskrivelse av hvem du er, din klatreerfaring og motivasjonen din til å delta i ordningen. Søknadsfrist for 2024 er 21.april. NB! Maks 8 deltakere på gruppen. Søknad sendes til tk@bergen-klatreklubb.no