Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens klatrefelt: Sandviken

Sol, sommer og Sandviken!

Oppdatert 07.06.2022

Som et av de nærmeste feltene til Bergen sentrum har Sandviken lenge vært et populært felt for byboere som vil klatre, men ikke har bil. Veggen ligger litt oppi fjellsiden over starten på Fjellveien ute i Sandviken og er lett å nå både med sykkel og buss fra sentrum. 

Erlend Sunde i fin flyt. Foto: Ove Landro

Veggene vender mot sør og vest, noe som gir feltet sol nesten hele dagen. Under rutene er det relativt flatt og fint å stå og sikre. Det er også en del trær tett opp til feltet, så selv om solen steker om sommeren, er det fint og skyggefullt i bunnen av veggen når trærne er fulle av løv.

Fantastisk utsikt

En av attraksjonene til Sandviken-feltet er den flotte utsikten man får når man klatrer opp over trærne og ser ut over byen og innseilingen til Bergen. 

Sandviken klatrefelt sett ovenfra. Foto: Ove Landro

Sandviken har per i dag 13 ruter hovedsakelig på 6- og 7-tallet. Klatringen er variert og skiller seg ut fra mange andre felt med ruter som gir fjellklatringsfølelse i riss og dieder med et par harde opptak innimellom.

Flere av rutene ble reboltet på dugnad tidligere i år. Foto: Kjersti Gausvik

Det er nok ikke på dette feltet du finner de letteste rutene for graden, men det er mye fint å utfordre seg på, spesielt om man liker litt «old-school»-stil. Flere av rutene er nylig blitt reboltet og har fått nye ankere i en dugnadsrunde tidligere i 2022.

Klassiker

Den store klassikeren på feltet må sies å være den 26 meter lange 6+’en «Revestreker». Ruten krever både diederteknikk for å komme i gang og utholdenhet for å dra seg oppover de overraskende gode takene som dukker opp underveis på reisen. Her gjelder det å holde konsentrasjonen hele veien opp, selv om høyden og den flotte utsikten kan distrahere mot toppen. 

Sipho klatrer klassikeren «Revestreker» 6+. Foto: Kieran Kolle/sjau.no

Andre ruter som kan anbefales for de som er her for første gang, er «Masterfest» 6-, «Heia Fyllingen» 6+ og «Får i ulveklær» 7-, alle tre krever veldig ulike teknikker, så en får en god utdanning som allsidig klatrer om man går disse.

Det har vært noen tilfeller av at førstegangsbesøkende har rotet seg vekk på vei til feltet og brukt mye tid på å bakse seg gjennom buskaset oppover de bratte bakkene mot veggen. Om man følger muren som er nevnt i anmarsjbeskrivelsen i føreren helt til man ser en åpenbar sti oppover, så bør det ikke være for vanskelig å finne rett vei.

Trærne ved veggen gir god skygge når det er varmt sommerstid. Foto: Ove Landro

For de som har lyst å bruke bil er det også mulig å parkere i Amalie Skrams vei opp mot der den møter Fjellveien, men merk at det er soneparkering her hverdager og lørdag frem til 17. 

Om du er ute og klatrer, tag gjerne bilder med #bergenklatreklubb så flere kan få inspirasjon til hvor det er fint å dra 🙂

Her finner du Sandviken klatrefelt i cragdatabasen.

God klatring!