Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens klatrefelt: Møtteveggen

Klar for å prøve deg på uteklatring igjen? Møtteveggen er et fint sted å starte utesesongen.

Oppdatert 01.03.2022

Månedens klatrefelt er tilbake! Utover våren vil du få flere gode tips til hvor du kan klatre ute.

Starten på utesesongen kan godt legges til Møtteveggen. Her kan solen varme godt på krispe vårdager, men veggen er noe utsatt for vind fra vest.

Simon konsentrert på «Ungdomssynder», 6+. Foto: Florian Bender

Møtteveggen ligger i Øygarden ved Solviksundet. Cirka 30 minutters kjøretur fra Bergen sentrum og 15 minutters anmarsj i flott kystterreng (kan være noen fuktige partier).

Klatringen er relativt fingersnill med mange store tak og riss som gir variert og morsom klatring. De fleste rutene er boltet, men her er også en del naturlig sikrede ruter. Et fint og lett sted å øve seg på å sikre med kiler med back-up på bolt.

Maya i fint driv opp «Hipp som happ». Foto: Martin Greve

Hipp som happ

Før Gjøkeredet og Uteveggen ble etablert, var Møtteveggen et av feltene en typisk dro til som fersk klatrer. Gradene går fra 5 til 7, og her kan en ha fin progresjon opp til 7-er rutene.

For mange litt eldre Bergensklatrere var nok «Hipp som happ», 5, en av de første bolterutene en ledet ute. Ruten er morsom i diederet, før en karrer seg inn på en hylle for en liten parkering. Deretter må en omstille hodet og tvinge seg ut igjen på veggen for å klatre de siste metrene til ankeret. Flott opplevelse å mestre denne ruten!

Møtteveggen er også et veldig bra sted for klatrere som nærmer seg 7-tallet. Går en rutene av grad 6 og 6+ på Møtteveggen, legges godt grunnlag for å ta steget videre. «Ikkje mas», 7-, er en fin rute som følger kanten/eggen som deler Møtteveggen. En flott linje som kan passe bra som første rute på 7-tallet.

Simon jobber seg opp «Ikkje mas». Foto: Florian Bender

Knotten liker seg godt i myren nedenfor Møtteveggen. Det kan være lurt å unngå de verste knottdagene på sommeren. Men husk at et godt myggnett/hatt og hansker gir god beskyttelse når den tid kommer.

Loddrett og fin klatring for Martin. Foto: Maya Fugelsnes Greve

Møtteveggen er beskrevet i Klatrefører for Bergen, og er også inkludert i webføreren. Oversikt finner du også i rutedatabasen her.