Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens klatrefelt: Fabrikkveggen

Glimrende sted å være en kald, solrik dag.

Oppdatert 06.03.2023

Fabrikkveggen er et relativt nytt tilskudd til Bergens stadig voksende samling med sportsklipper. De første fem rutene ble gått her i 2014, og i senere tid har det kommet enda et knippe både lettere og hardere sports- og et par tradruter på veggen. Nå er det 14 ruter fra grad 5- til 9-/9 å velge mellom.

Fine forhold på Fabrikkveggen når det er sol og kalde dager. Foto: Ove Landro

Selv om feltet befinner seg på Askøy er det likevel bare en 15 minutters kjøretur fra Bergen sentrum til parkeringen, og anmarsjen gjøres unna på under 30 sekund så dette kan konkurrere med bydelsfelt i tilgjengelighet så lenge man har bil.

Tørker fort

Veggen er sørvendt og får sol nesten hele dagen om vinteren, altså et godt alternativ for kalde solrike dager uten for mye vind. De fleste rutene tørker også veldig fort, noen få timer etter et regnskyll kan det allerede være mulig å finne gode forhold her.

Erlend Sunde smyger seg oppover «Frå bollar til burritos» 8/8+. Foto: Ove Landro

Klatringen foregår for det meste på små tak i vertikalt og lett overhengende fjell av høy kvalitet så her får en ikke bare bruk for fingerstyrke men også teknikk og balanse på mange av rutene. 

Klassiker

Den største klassikeren her er sannsynligvis ruten «Frå bollar til burritos» 8/8+ som sniker seg opp den høye platen midt på feltet. Denne krever en god porsjon finesse, mikrobeta og små triks for å lure seg oppover mellom de små takene som av og til virker plassert litt for langt fra hverandre. Selv om det kan føles umulig første runde blir det kanskje plutselig helt greit når en får satt sammen alle bitene så ikke gi opp! En clipstick er heller ikke dumt å ta med om det skulle si helt stopp eller man syns første bolt var litt høyt oppe (for det er den!).

Fredrik Fossdal prøver seg også på klassikeren «Frå bollar til burritos». Foto: Ove Landro

Andre ruter som kan anbefales, er det koselige diederet «Bybanebaluba» 6, den cruxete og nokså harde for graden «E1930», 7 og den noe bipolare «Fra bølle til bestevenn», 7+.

Ingen repetisjoner

Det ryktes også at «Motstandsbevegelsen», 9-/9 er meget flott selv om den ikke har fått noen repetisjoner enda. De med ekstra sterke fingre og finslipt smøreteknikk burde absolutt gi denne et forsøk en crisp vårdag.

Tunellveggen ligger også rett i nærheten og bruker samme parkering, så det er et alternativ om man skulle gå tom for ruter på fabrikken.

Fører finner en på Bergen Klatreklubbs nettsider. Vi ønsker som vanlig alle god klatring og lykke til med sesongstart! Tagg gjerne bilder med #bergenklatreklubb så andre kan bli inspirert til å dra ut også 🙂