Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens klatrefelt: Eventyrveggen

Klar for eventyr? Uvanlig lange og fine ruter av beste steinkvalitet venter nord for Bergen.

Oppdatert 10.10.2023

Eventyrveggen er et av de relativt nyere tilskuddene til klatringen rundt Bergen og utviklingen startet omkring 2012-13. Som en del andre felt som ligger rundt en times kjøring fra Bergen (Mojavato, Bolstadøyri, Mostraumen osv.), belønnes den ekstra tiden i bil med uvanlig lange og fine ruter av beste steinkvalitet.

Matthias kjemper seg opp en av de mange fine ruten på Eventyrveggen. Foto: Ove Landro

Størstedelen av rutene her er på 25-35 meter, så 70 meter tau, knute på enden og god pump er bra å ha hvis du tar turen.

Store formasjoner

Veggen er for det meste vertikal og svakt overhengende med klatring både på tynne lister og store formasjoner så det er mye variasjon mellom rutene. Gradene her ligger på medium til hardt nivå, så dette er nok mest en vegg for de som allerede har klatret en stund og føler seg komfortabel på nivå 7+ og oppover.

Uvanlig lange og fine ruter på Eventyrveggen – Erlend i aksjon. Foto: Ove Landro

Rutene er trygt, men noen ganger litt spennende boltet. Er på du på din første tur her kan det være verdt å ta med en clipstick hvis det plutselig skulle dukke opp et crux du ikke klarer komme deg forbi.

Fortjener besøk

Den ekstra tiden det tar å komme til feltet sammen med vanskelig nivå på klatringen har nok gjort at denne veggen er lite besøkt i forhold til det den fortjener. Noen linjer har fått sett en del trafikk, men det er fortsatt et par av rutene som venter på sine første repetisjoner så her bør byens sterke klatrere ta i et tak!

Roar har siktet seg inn på neste tak. Foto: Ove Landro

Etablerte klassikere er f.eks Eventyrblanding 7+ og Langt om lenger og lenger enn langt 8/8+, men de mindre gåtte rutene er like så fine som disse, så ingen grunn til å begrense seg til dem. Som på andre felt som er mer sporadisk besøkt, kan det være greit å ta med en stålbørste i tilfelle akkurat den ruten du har lyst å prøve har begynt å gro til igjen.

Det kan være fint å klatre på Eventyrveggen store deler av året. Feltet ligger sør-vest vendt høyt oppe i terrenget, men likevel vanligvis i le for vind og kan dermed være en ganske varm plass når det er sol.

Her ser du anmarsjen tegnet inn.

Derfor lønner det seg gjerne å dra hit en overskyet dag om sommeren, evt en solskinnsdag sent på høsten/tidlig vår. Finnes absolutt mulighet for baris her både i november og februar med de rette forholdene. Mens rutene på venstre side av veggen raskt er tørre etter regn, kan linjene på høyre side trenge en dag for at siget gir seg hvis det har kommet mye nedbør.

Det skal ta ca 20 minutt fra parkeringen til du er på feltet om du går riktig.  Stien har en tendens til å gro igjen, men nå er den nylig merket med små taustumper på en del greiner underveis, så det skal være greit å finne veien. GPS-sporet på kartet på nettsiden til feltet er også oppdatert med rett sti om det skulle være vanskelig å finne frem første turen.

Video fra klatring på Eventyrveggen (redigert av Ove Landro):

https://youtu.be/R9O_vFvXRwY?si=Vcj5IEgMky4Ml90J

Her finner du Eventyrveggen i cragdatabasen.

God klatring!