Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens klatrefelt: Boti

Vil du gi bicepsene dine en liten pause og heller øve på teknikk og tillit til føttene?

Oppdatert 11.09.2022

Da kan du dra til Boti og få med idylliske omgivelser og gode bademuligheter med på kjøpet.

Idylliske omgivelser

Dropp køkjøringen ut mot Sotra og kjør heller av til Askøy der du finner klatrefeltet Boti ca. 30 minutters kjøring fra Bergen sentrum. Navnet Boti kommer fra stedsnavnet samt viken som på folkemunne er badeplassen Bote.

Det er idylliske omgivelser ved klatrefeltet Boti.

Veggen ligger lunt til innerst i ei vik og byr hovedsakelig på svaklatring på fjell av meget god kvalitet i idylliske omgivelser. De to rutene lengst til venstre er av mer vertikal karakter. Veggen er 10 til 20 meter høy, de fleste rutene er på 15 meter.

Svaklatring

Dersom man ønsker en rolig innføring i svaklatring, kan man starte med Cute little Boti, 4- og Tight Boti, 5+. Etterpå anbefales klassikeren Slippery when wet, 6+, som gir morsom svaklatring uten at det blir forpliktende hele veien.

Suong Vo på «Slippery when wet», 6+.

Botsgaven, 7-, er derimot svaklatring fra start til slutt på alle de gode måtene, spesielt med desserten av klatring i øvre del. Ellers er feltet fylt med masse stjerneruter der Hanøy svaforskningsiunstitutt, 7+, blir hovedpremie. Sistnevnte rute har ifølge Bergen klatreklubb sin database og 8a.nu bare åtte bestigere.

Badekulp

Réné Sagstad har utvilket store deler av feltet og forteller at Botilicious, Botai og Botsgaven er hans favoritter. Gradene på feltet er relativt stive og forholdsavhengig.

Det er ofte overraskende hvor mye man kan stole på føttene.

Mellom hovedveggen og ytreveggen finnes en kulp man kan bade i om det blir for varmt i veggen. Feltet har sol fra ca. 12.00 og ut dagen.

Boti kan være litt usatt for sig så la det gjerne gå en dag med tørt vær før du reiser ut. Skulle du være så uheldig at det er vått, er det bare å kjøre tilbake til hovedveien og fortsette til Rævuri – enda et flott Askøyfelt med mange ruter som tørker fortere (rutene her starter på grad 6).

For å komme til Boti:

Følg Rv 562 på Askøy mot Herdla. Ta av mot Ramsøy før ein kjem til Rævuri. Kjør mot Ramsøy og parker ved Joker-butikken eller i stor parkeringslomme 200 meter videre. Grunneier ønsker ikke parkering i veien ved veggen.

Fører til feltet ligger her:

Klatrefører for Bergen (bergenklatreklubb.no)

Om du er ute og klatrer, tag gjerne bilder med #bergenklatreklubb så flere kan få inspirasjon til hvor det er fint å dra 🙂