Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens buldrefelt: Helleleitet

Nytt buldrefelt 40 min fra Bergen! Kort anmarsj, fine bulder, varierte grader, nydelig beliggenhet.

Oppdatert 01.04.2022

Helleleitet er et buldrefelt i Alver kommune, nord for Bergen. Fine omgivelser ved Odnåstjørna, avkjøring mot Duesund/Masfjordnes rett før Eikefettunnelen. Variert buldring på steiner med tidvis svært god fjellkvalitet. Det meste av buldringen er relativt bratt, men det finnes også mer vertikale problemer og noen svautfordringer.

«To brødre som ikke er brødre». Foto: Mie Kastet

Vårbuldring

Å starte utesesongen med buldring kan være en god idé. Det kan være forholdsvis kaldt om våren, og tauklatring kan være utfordrende for kalde fingre. Ved buldring er tiden i veggen/på stein relativt begrenset, så problemet med kalde fingre er betydelig mindre. De fleste som buldrer ute synes også det er en fordel at fjellet er kaldt da en får bedre friksjon og sticky forhold.

Erlend på Vaksinebombe, 6B+. Foto: Knut Sømme

Foreløpig er det gått 23 problemer fra grad 3 til 7C på Helleleitet. Det er fortsatt en del linjer og prosjekter som gjenstår. De fleste problemene er på 6-tallet.

Gode landinger

Landingene til de fleste bulderne på Helleleitet er gode. Det vil si, det er relativt flatt og greit under bulderet. Det er imidlertid noen problemer som kan kreve litt ekstra pads, bl.a. Stay cool, 7A, som er en ordentlig gøy catchebulder.

Knut på nytt problem (foreløpig uten navn), 7C. Foto: Mie Kastet

Noen av bulderne på Helleleitet kan en greit jobbe med på egenhånd, men det er jo gjerne gøyere å være flere. En god spotter gir trygghet, og husk at crashpad for utebuldring ikke er det samme som heldekkende tjukkas på buldresentrene inne.

Video av Kosetime, 6A, https://www.youtube.com/watch?v=ZU6MgozX9Bw

Kunnskapen om is

Stay cool, 7A og Kunnskapen om is, 6C ble gått en kald januardag. Vannet var islagt og det var fristende å ta returen fra buldringen over isen. Det dukket opp noen lokale skøyteløpere som kunne fortelle oss at denne isen var av topp kvalitet og helt trygg, men de var bekymret for at kunnskapen om is var i ferd med å forsvinne, derav navnet på bulderen.

Mie Pincher skjørtekanten på «Under skjørtet», 7C. Foto: Knut Sømme

Fører for buldringen på Helleleitet finner du på buldreinfosidene for Bergen og Hordaland:

https://buldring.bergen-klatreklubb.no/sector/3735

Odnåstjørna. Foto: Erlend Sunde

God buldring!