Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Månedens buldrefelt: Bjørnebærveggen

Her finner du snikete sva, vertikal krimping, laybacking i riss og folkets favoritt – jugs i overheng!

Sommerstemning under overhengsveggen. Foto: Cat Downy
Oppdatert 09.05.2024

Bjørnebærveggen er et av de nyeste tilskuddene til et stadig voksende antall med buldrefelt i Bergensområdet. Feltet ligger ved Ågotnes på Sotra, en liten halvtimes kjøring fra Bergen sentrum.

Katrin på «Brente broer», 6B. Foto: Roar Sande

Som navnet tilsier er det ikke snakk om frittliggende steiner en buldrer på her, men heller en rekke vegger en klatrer opp og topper ut over. 

Alistair nærmer seg toppen på «Bare Bjørnebær», 7A, et av de høyeste buldrene på feltet. Foto: Ove Landro

Populært sted

Selv om det er et relativt nyetablert felt er det raskt blitt et av de mer populære stedene for å buldre ute nær Bergen. Mye av grunnen til dette er sannsynligvis at her kan en finne et godt utvalg av lette til medium harde buldre som kan passe mange, selv de som ikke har buldret ute før.

Landingene under bulderne er for det meste flate og trygge, det er kort anmarsj, veggene ligger solvendt til og det er også en fin plass å ha med barn. 

Pause på hylla under «Billie and the Kid»-bulderet. Foto: Ove Landro

Stor variasjon

Selv om det er snakk om buldring langs en rekke med vegger, er det stor variasjon i stilen på de ulike bulderne. Her finnes både snikete sva, vertikal krimping og laybacking i riss og folkets favoritt – jugs i overheng. 

Cat på vei opp «På Bjørnelabber», 6A. Foto: Ove Landro

Veggene varierer også mye i høyde, og selv om noen av de hardere bulderne i overhengsveggen topper ut litt småpirrende høyt oppe, er det mange kortere buldere å prøve seg på først for å bygge opp selvtilliten til å prøve de lengre linjene.

Mye tak

Generelt sett er det mye tak å velge i langs disse veggene, og derfor har de fleste bulderne ikke spesifisert akkurat hvilke tak man starter med eller som er med på linjen, men så lenge man følger tegningen i føreren, bør graden stemme ganske greit.

Bjørnebærveggen er et populært sted. Foto: Cat Downy

De fleste bulderne bruker også det som man kaller «ståstart» – altså at man starter på de takene man når fra bakken og klatrer langs linjen til toppen. Noen sittstarter finnes også, og dette betyr at rumpen er det siste som forlater bakken/crashpadden når en setter i gang forsøket. 

Muligheter for flere linjer

Så langt er det etablert rett i overkant av 30 buldere opp til grad 7A, hvorav over halvparten er av grad 6A og lettere. På de største og mest åpenbare veggene er det meste gått, men det finnes fortsatt noen mindre vegger i området som ikke er utviklet enda, så her bør det fortsatt være muligheter for noen førstebestigninger for de som ønsker å finne sin egen nye linje. 

Suong og Kathrin finner sin egen linje på et ikke registrert bulder. Foto: Ove Landro

Alt som er gått så langt er registrert på Bergen Klatreklubbs nettfører for buldring, her finner du også informasjon om hvilke ruter som er mest gått og er best likt så langt.

Bjørn på «Tigerbjørnen, 6A. Foto: Roar Sande

Hvis ikke all buldringen tar knekken på deg, vokser det mye bjørnebær her i området, så på sensommeren bør det være mulighet både for en trivelig økt og litt bærplukking på samme tid.

Her finner du info om buldrene.

God buldring!