Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Klatrecamp for ungdom

Lurer du på hva ungdommen din skal finne på i sommerferien? Dra på klatrecamp selvsagt!

Gøy på klatrecamp!
Oppdatert 25.04.2023

Siden sommeren 2008 har Bergen Klatreklubb arrangert Klatrecamp for ungdommer i alderen 12–18 år hvert år. Tilbudet er en stor suksess og campene blir raskt fyllt opp hver sommer.

Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, og det er mulig både for de helt ferske og de som allerede har klatret litt å melde seg på.

Klatrecampen vil gå over 5 ukedager fra ca. klokken 09.30 til 15.30. De som er ferske får lære seg hvordan man tar på seg en sittesele, hvordan man binder seg inn i tauet, korrekt bruk av dynamiske taubremser og hvordan man sikrer på topptau. Dagene vil vi normalt tilbringe på et av de flotte utendørs klatrefeltene rundt Bergen. Hvor vi drar er litt avhengig av vær og vind, ved kraftig regnvær kan vi bli tvunget innendørs. De som vil kan få lære seg å sikre og klatre på led og prøve seg på litt vanskeligere ruter, og vi avslutter med et sammendrag og en oppsummering av hva de har lært og hvordan de bruker det videre.

De som allerede har lært seg å sikre vil få et mer sportslig utbytte av samlingene. Vi går gjennom klatreteknikk og treningslære for de som er interesserte i det, hvordan man kan bli bedre og hvordan man klatrer ruter og klatrer på egenhånd. Vi vil også gå igjennom teknikker som brukes ved rappellering, rigging av topptau fra toppen av veggen og lære å snu på toppen av en rute og hvordan man får med seg utstyret hjem igjen når man har klatret ferdig. I tillegg blir det også noen overraskelser!

Ved alle feltene vi besøker er det i tillegg til klatreveggene også gode muligheter for å bade og sole seg. Det er fint å oppholde seg ved feltene uten å klatre om man blir sliten i armer og bein av aktiviteten. Målet med Klatrecampene er å skape aktivitet og samhold i gruppen som er med, og vi har flinke instruktører som følger alle opp.

Vi blir 12 ungdommer til sammen og 2 instruktører på hver camp. Klubben stiller med utstyr, så de som vil være med trenger kun å ha med seg treningsklær, en passe stor matpakke og noe å slukke tørsten med. Husk å ta med nok klær og vann i tilfelle det blir varmt! Spesielt på Sotra og i Øygarden kan det være en god del kaldere enn i sentrum, så det kan være lurt å ta med seg litt ekstra klær. Man må gjerne ha med seg litt mer enn man tror er nødvendig.

Klubben stiller også med transport til og fra klatringen, så det eneste deltakerene må gjøre er å komme til riktig tidspunkt til avtalt oppmøtested.

I samarbeid med Bergen Kommune søker klubben om støtte til lavinntektsfamilier med mål om å få inkludert flest mulig i aktiviteten, om du har spørsmål knyttet til denne ordningen ta kontakt med oss på post@bergenklatreklubb.no

Det er satt opp Klatrecamp i uke 26, 27 og 32 sommeren 2024. Trykk på linken her for påmelding! Merk at det er en av campene som er forbeholdt deltakere på klubbens juniorgruppe, denne er ikke åpen for allmenn påmelding.

Vi håper det mange som vil være med!