Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Kongepokal samt flere topplasseringer til Bergen, rekordmange utøvere og fantastiske frivillige sørget for en strålende NM-dag i Vestveggen.

Oppdatert 20.11.2021

Aldri før har så mange utøvere deltatt i et NM i klatring, og det er stor stas for Bergen Klatreklubb å få arrangere NM i Nordens største klatreanlegg, Vestveggen.

Bildet viser Leo Ketil Bøe som klatrer i herrenes seniorfinale. I bakgrunnen synes publikum som følger med.
Leo K. Bøe i bra driv oppover finaleruten. Foto: Ove Landro

Både klatrere, publikum og frivillige skapte en fantastisk stemning  i hallen under mesterskapets første dag, og et forrykende åpningsshow fikk varmet opp publikum før lørdagens finaler.

Vinnerne i senior dame og herre, Mia S. Wollebæk og Leo K. Bøe, som begge vant. kongepokal. Foto: Sigurd Ovesen

Utrolig mange dyktige klatrere imponerte under lørdagens kvalifiseringer og finaler, og flere utøvere fra Bergen Klatreklubb hevdet seg i toppen:

Leo Ketil Bøe forsvarte NM-tittelen fra 2019 i klassen senior herrer og vant dermed også årets kongepokal. Endre Sandø Evensen kom også til finalen og fikk en fin 7. plass.

Eirik Ø. Gudbrandsen, Sebastian Menze og Christoffer Kongshaug. Foto: Sigurd Ovesen

Sebastian Menze, som har en god 7. plass fra VM i paraklatring tidligere i år, suste opp finaleruten og tok en suveren seier i sin klasse. Eirik Østreng Gudbrandsen sørget for at Bergen stakk av med sølvet også i denne klassen.

Maren G. Tryggestad, Iben K. Paulsen, Casper A. Rønning. Foto: Ågot C. Nilssen

Iben Kongsvik Paulsen og Maren Gjærde Tryggestad imponerte også i veggen og tok 1. og 2. plass i sin paraklasse.

Iben K. Paulsen konsentrere seg på vei opp finaleruten. Foto: Ove Landro

Anne Espolin Ackre og Miriam Flagtvedt gjorde det sterkt i klassen junior dame med 2. og 3. plass, mens Therese Fetveit Sundal kom på 5. plass.

Vi gratulerer alle bergensklatrerne med strålende innsats så langt i mesterskapet.