Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
ks-featured

Videregående klatrekurs: klatring på naturlige sikringer

Påmelding

Bergen Klatreklubb arrangerer kurs for deg som allerede har klatret en stund og som ønsker å lære å klatre ute på naturlig sikrede ruter. Innholdet i kurset tilpasses deltakernes erfaring og ferdighetsnivå. Kurset har som mål å gi deltakerne en inspirerende anledning til å oppdage gledene ved å klatre ute, og det skal vise en vei til å klatre på en sikker og naturvennlig måte.

Kurset holdes på Sotra utenfor Bergen. Før den praktiske delen av kurset har vi en teorikveld.

Merk at kurset er for deltakere som allerede kan klatre, og har kunnskap og erfaring med bruk av taubrems og basis klatreutstyr. Deltakere må ha brattkort eller tilsvarende. Har du ikke dette, men har lyst å lære å klatre anbefaler vi et av våre innføringskurs.

Smittevern
Vi følger alle lokale og nasjonale råd og forskrifter angående smittevern ved gjennomføring av kurs.

Kursbeskrivelse:
Teorikveld: Kurset starter opp med en teorikveld (ca 2 timer) i Vestveggen Her vil vi blant annet dele ut kursutstyret. Dersom noen ønsker å benytte seg av eget utstyr (ikke eget tau), så ta det med på teorikvelden slik at instruktørene får sett over at det er i god stand og kan benyttes på kurset. På teorikvelden vil vi tilpasse utstyr, øve på knuter og gå gjennom litt teori. Vi avtaler her også det praktiske omkring oppmøte og avreise for helgen. I tillegg blir det mulig å ha en kort klatreøkt i Vestveggen sammen slik at instruktører og deltakere blir bedre kjent.

Utstyr som trengs for klatringen: Sittesele, Hjelm, Taubrems, 3 skrukarabinere, 1 vanlig karabiner, En klemknuteslynge (30cm), Klatresko. Resten av kursutstyret sørger instruktørene for. Klubben har utstyr til utlån om deltakerne mangler noe.

Lørdag: I løpet av den første utedagen vil vi gjennomgå bevegelsesteknikk, bruk av taubrems, plassering av sikringsmidler, bygging av standplasser, rappellering og taulagsrutiner. Vi er i Tellnes/Haganes området på Sotra.

Søndag: Hele dagen benyttes til klatring av naturlig sikrede ruter på 2-3 taulengder i Tellnes/Haganes området på Sotra.
Tidspunkt: Deltakerne vil bli kontaktet av instruktørene via e-post omtrent en uke før kurset med informasjon om tidspunkt for teorikvelden. Både lørdag og søndag blir det avreise 09.00 med privatbiler fra sted som avtales på teorikvelden.

Hjemreise: Retur til Bergen på ettermiddagen begge dager. Man kan regne med å være tilbake i Bergen mellom 18.00 og 19.00.

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat og drikke. Alle tar med sin egen antibac.

Pris: 3200,- per deltaker. Maks 6 deltakere på kurset. Prisen inkluderer NF godkjente instruktører, inngang i Vestveggen for teorikvelden og eventuell leie av klatreutstyr. Påmelding via klubbens påmeldingssystem.

Vilkår: Se våre salgsbetingelser

Utstyr: Klær som passer til værmeldingen. (Lån av klatreutstyr er inkludert i kursprisen). Deltakere med eget klatreutstyr kan benytte dette etter avtale med instruktørene. Grunnet den fantastiske friksjonen på fjellet vi skal til kan vi holde kurs uansett hva slags vær det måtte bli.

Aldersgrense: 18 år. Alle deltakere må ha gyldig Brattkort.

Dersom kurset er et stykke frem i tid vises det ikke i oversikten nedenfor. Trykk her for fullstendig oversikt.

Kommende kurs

Ingen gruppeaktiviteter ble funnet