Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
ks-featured

Konkurranser

Oversikt

Leo Bøe på NM i Ledklatring Oslo Klatresenter 2019. Foto: Torbjørn Wiik

Bergen Klatreklubb har som mål å skape og dyrke konkurranseinteresse på alle nivå, blant annet gjennom å organisere konkurranser og trening, økonomisk hjelp, informasjon og koordinering med NKF (regionssatsing, nasjonale/internasjonale konkurranser).

Lokale og regionale konkurranser

Lokale og regionale konkurranser har et uformelt og sosialt preg. Vi har som mål å arrangere Bergenscup månedlig, vekselvis i buldring og på tau. Klubben er også med i Vestlandscup og arrangerer vanligvis en av disse hver sesong. Vi har også den årlige julebuldringen, samt konkurranser for ungdommer en eller to ganger i året.

Nasjonale konkurranser

Norges klatreforbund arrangerer hvert år Norgescup i både buldring og ledklatring med minimum 4 konkurranser på led og 3 i buldring på vegger rundt om i landet. Konkurransesesongen går fra ca. februar og avsluttes med NM sent på høsten, rundt november.

I tillegg til å organisere tur og hjelpe utøvere med trening og reising bidrar klubben med økonomisk støtte til utøvere som drar på nasjonale konkurranser (NC/NM):

  • Klubben dekker hele påmeldingsavgiften
  • Ved organisert tur dekker klubben overnattingsutgiftene for alle juniorene mens reiseutgiftene dekkes av utøver.
  • For å motta støtte fra klubben må utøver ha gjennomført antidoping Norge sin e-læringsmodul og sendt diplom for gjennomført kurs til post@bergenklatreklubb.no. Opplæringen tas på www.renutover.no

BK jobber aktivt med å skaffe offentlige midler til trening og konkurranseaktivitet, både til klubb og enkeltutøvere.

Utøverstipend

BK deler årlig ut stipender på inntil kr 15000,- til klatrere i Bergen. Et av formålene med stipendet er å gi støtte til rene sportslige prestasjoner innenfor klatring.

Organisert trening for juniorer

For juniorer som ønsker å trene klatring og konkurrere lokalt og nasjonalt har vi en gruppe med faste trenere og treningstider.

Kontakt oss om konkurranser

Ta kontakt med sportssjef Ingrid Rui på epost for mer informasjon.