Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
ks-featured

Innføringskurs for nybegynnere utendørs

Påmelding

På kurset lærer du om sikringsteknikk på topptau og led, bevegelsesteknikk, rutiner for klatring på boltede ruter utendørs. Kurset er et nybegynnerkurs og du trenger ikke å ha klatret tidligere for å delta. Dette kurset passer også for deg som har prøvd å klatre eller buldre litt innendørs men som ønsker å lære å klatre utendørs.

På to dager lærer du innholdet i to kurs satt sammen: Innføringskurs for nybegynnere og Inne-til-ute kurs. Om du fullfører kurset og tar Brattkorttesten kan du få utlevert Brattkort i ettertid.

På kurset reiser vi til sportsklatrefelt rundt Bergen. Du vil få en grundig innføring i klatring på ruter sikret med borebolter, og målet for kurset er at alle skal bli trygge på klatring og sikring på topptau og led utendørs. Alt av utstyr får du låne gratis av klubben, det eneste du trenger er å stille med er klær etter været og en solid matpakke. Det lønner seg å stille med klær som tåler en trøkk og som er vindtette, men det bør ikke være din flotteste gore-tex bukse du tar på deg for det er en viss risiko for at du kan skrape deg opp på fjellet.

Temaer som blir undervist på kurset: Knuter brukt under klatring, sikringsteknikk på topptau og ledklatring, bevegelsesteknikk, rappellering, opphenging av topptau og topptauklatring. Klatring på led og bruk av snufester.

Tidsplan for kurset blir sendt ut av instruktørene uken før, men det blir aktivitet fra morgen til kveld begge dagene. Instruktørene avtaler kjøring på forhånd og vi vil selvsagt overholde alle gjeldene smittevernsregler for utendørs aktivitet.

Kursbeskrivelse:

Klatring består av de to hovedområdene – bevegelse og håndverk. Dette kurset skal berøre begge områder, men tydelig vektlegge håndverket.

Håndverket er alt som har med sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid. Kurset inneholder en innføring i klatreteknikk (bevegelse). Under hele kurset er klatringen tilpasset deltagernes nivå slik at deltakerene har overskudd til å jobbe med sikkerhet og håndverksmessige oppgaver.

Kurset skal etablere rutiner som gir optimal sikkerhet under klatring på både boltet klatrefelt og innendørsvegg. Det innebærer at deltagerne skal kunne klatre på de fleste boltede utendørsanlegg og innendørsanlegg, og ha fått innblikk i grunnleggende sikkerhetstenkning innen klatring etter endt kurs.

Dette kurset vil for mange være deres første møte med klatring. Det er viktig for oss at deltagerne får et positivt møte med sporten, og at det legges vekt på det grunnleggende håndverket.

Metodene som presenteres er universelle med tanke på direkte overføringsverdi til naturlig sikret klatring. Det er imidlertid svært viktig å presisere at dette kurset ikke skolerer folk i all klatring utendørs, men det skal være en rød tråd fra det som presenteres inne til det som vil være nødvendig å lære seg for naturlig sikret klatring. Man vil se at de innledende delene av kurset er ment som en bevisstgjøring på at vi faktisk utsetter oss for en potensiell fare ved å bevege oss i vertikalplanet.

Varighet
Kurset har en varighet på 14-16 timer fordelt på to dager, hvor den første dagen fører frem til å kunne klatre sikkert på topptau.

Opptakskrav
• Alder: Deltagere må ha fylt 16 år innen siste kursdag. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Det er instruktørens oppgave å påse at deltagere har skriftlig samtykke fra foresatte.
• Erfaring: Ingen.
• Ferdighet: Normal fysisk form.

For påmelding til kurs som er lenger enn 1 måned frem i tid kan du gå direkte til våre påmeldingssider.

Kommende kurs

Ingen gruppeaktiviteter ble funnet