Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Gutta + JV på tur i Albarracin

Kaldt, men gøy på treningssamling i Spania.

Skrevet av Scott og Jun Vilde
Oppdatert 17.02.2022

Etter en gøyal og kald uke i Albarracin skal vi fortelle om vår reise.

Vi reiste lørdag 27. November. Vi landet i Madrid etter 9 timer reise, ble litt skuffet over at vi ikke luktet syden da vi kom ut av flyet, men det var tross alt 0 grader. Vi ble så hentet av Asbjørn og Birk, slet litt med å få inn all bagasje, men det gikk akkurat. Før de 3,5 timene med kjøring i fullpakket bil var vi innom Burger King for å kjøpe mat og drikke, men vi fikk ikke drikke bare kopper. Vi kom frem til leiligheten halv to på natten og var ganske døde.

Dag 1

Første dag i Albarracin oppsummert: veldig kald, en del snø, mye vind og mangel på mat. Selv om forholdene ikke var supre den første dagen, fikk vi en fin oversikt over buldreområdet og byen. Siden butikkene var stengt dro vi på en restaurant i byen. Det ble en ganske mislykket opplevelse og tror de fleste av oss gikk sultne hjem igjen.

Dag 2

Andre dag var litt varmere, men ikke varm. Temperaturen var fortsatt rundt 2 grader. På grunn av kulden varmet vi opp inne i leiligheten før vi dro ut. Denne dagen dro vi til en av klassikerne Cosmos 8a, Asbjørn gikk hele bulderet opp til toppen, men han klarte å falle på toppingen som da ble et veldig trist øyeblikk og vi kondolerer alle sterkt. Etter mange timer ute, dro vi tilbake til leiligheten for å spise. Vi dro så ut igjen til nytt felt, der gikk vi begge El Chorro 7a+ imens de andre prøvde seg på Zimba 7c+. det ble ingen sending den dagen men Vegard gikk den etter vi hadde dratt hjem. Butikkene var endelig åpen så vi fikk dratt inn til Teruel for å kjøpe ordentlig mat.

 

Dag 3

Vi hadde fått anbefalt Zarzamora 7c av trener Joakim før vi dro og var ganske giret på å gå den, i hvertfall Scott. Når vi kom var det 2 stk på bulderet og vi kom akkurat når hun ene gikk det. Etter vi varmet opp på et lettere bulder skulle vi begynne å prøve Zarza, Asbjørn flashet den som var ganske sykt. Birk gikk den også rett etterpå og Odin fulgte etter. Så da var det bare Scott og Jun Vilde igjen. Det gikk en god del forsøk på å finne riktig måte å gjøre alle flyttene på, men en god del forsøk senere gikk Scott også Zarzamora. Jun Vilde var close men det ble dessverre ingen sending og hun har utover turen utviklet et sterkere og sterkere hat mot dette bulderet og ga den et nytt navn, ZarzaFØKKINGSmora.

 

Dag 4

Etter 3 dager med mye klatring tok vi oss en hviledag, for å både hvile kroppen men også prøve å få gjort litt skolearbeid. Vi kan si med en gang at det ikke ble gjort mye. Etter kanskje 2 timer med “intens” jobbing hadde vi alle fått nok og vi tok oss en tur rundt i byen. Mye vind, lite folk, fine hus alt i alt veldig koselig. Scott burde kanskje jobbet litt hardere med sin oppgave siden han fikk “ikke godkjent” og måtte gjøre den igjen:( Han fikk godkjent neste dag:)

 

Dag 5

En dag med hvile og vi er superklar for ny klatredag eller Jun Vilde hadde følt seg mer klar om det var litt mer varme i luften. Vi dro tilbake der vi var første dagen for å prøve El Verano og Zombie Nation. Turen største opplevelse kom nettopp her, vi fikk møte selveste Chris Sharma og Megan Martin oppe på Zombie Nation, hvor han ble med å klatre. Hele gjengen ble slått av en kveld med star struck hvor de fikk ha en klatreøkt med en levende klatrelegende, en kveld ingen av oss kommer til å glemme.  Syke mengder med vind utover gjorde at varmen gikk fort vekk, den var egentlig vekke før vi begynte å klatre, men for å holde seg mest mulig varm er hemmeligheten å bare stjele alle jakkene til de du er på tur med. Tips fra JV;)

Dag 6

6 dagen dro vi tilbake til Cosmos. Scott og Jun Vilde skulle prøve Eclipse 7b som vi hadde sett på tidligere men den var da for våt til å klatre på. I starten ble vi med på et par forsøk på Cosmos men den var altfor hard så bestemte oss for å prøve på Eclipse. Etter en god stund med å se på videoer og prøve å finne beta begynte vi å prøve. Vi begge gikk den etter en stund, det er en minimal mulighet for at Scott hadde en aldri så liten dab (ganske kraftig dab ifølge JV) når han gikk Eclipse men det fokuserer vi ikke på. Etter Eclipse gikk vi til et nytt bulder Brainstorm 7a+, vi alle gikk den og Asbjørn gikk “braindead” som er hele toppingen. Brainstorm stopper halvveis opp det 5-6 meter høye bulderet.

Dag 7

På dag syv gikk vi for å prøve et bulder som heter “Zombie Nation” 8a som Odin var ganske giret på. Vi andre hadde prøvd Zombie tidligere før når Odin kjørte for å hente Vegard, og Asbjørn hadde gått den. Senere samme kveld flashet Odin den, noe som var ganske så sykt å se på siden Scott såvidt klarte å løfte seg fra start takene. Jun Vilde så ikke Odins nydelige prestasjon siden hun klatret med sine 6 nye spanske venner litt bortenfor:) Men vi andre hadde gleden av å være vitne til dette. (JV er ikke verdig å se Odin flashe 8a).

Dag 8

Dette var siste dagen med klatring og vi dro til et nytt felt. Vi brukte år og dag på å bestemme oss for hva vi skulle begynne på, men til slutt endte vi opp på et sted med 3 bulder. En 7a, 7b og 7c, alle var på samme stein men gikk forskjellige retninger. Etter vi alle gikk 7a bulderet, prøvde Scott på 7b bulderet, det gikk til slutt men det var veldig motiverende å se Vegard gå det først…..uten sko.

Etter å ha vært der i noen timer dro vi videre til feltet der Zarzamora var. Vi prøvde oss på noen problemer der men kom oss ingen vei og mistet en del motivasjon. Begynte å bli sykt kaldt og mørkt så Odin skulle kjøre for å hente lommelykt. Det kunne han ikke siden vi hadde klart å miste bilnøklene. Leting etter bilnøklene i mørket tok sin tid. Jun Vilde, Scott og Birk dro til Zarzamora for at Jun Vilde skulle få ta sine siste støt. Vel, det gikk ikke så bra kan man si, mørket kom fort og ikke nok med det begynte det å snø heftig mye i tillegg til at det begynte å blåse helt sykt og. Det var da egentlig å bare drite i de siste forsøkene, det ble for dårlige forhold.

Dag 9

Jun Vilde og Scott dro hjem igjen til like kalde Norge. Når vi skulle hjem måtte vi stå opp klokken 05.00 som er noe av det verste et menneske kan gjøre, men på den positive siden fikk Scott sove hele den 3,5 timer turen til flyplassen. Jun Vilde derimot måtte lese kart for Odin. Noe hun ikke var så stor fan av. Kom oss frem til slutt og da var det bare flyturen hjem igjen.

Tross for mye kulde og mange timer med klatring hadde vi det også supergøy i leiligheten på kveldene. Spilte spill og hadde det evig morsomt mens vi så på Nissene i Bingen. Mange gode middager både de på resturant og de som ble laget i leiligheten. Maten var til og med god når Scott hjalp til med å lage mat. Et veldig stolt øyeblikk var når Scott kuttet løk og tårene begynte å trille. Og en ting er helt sikkert, Scott kommer aldri til å kutte en løk noen gang igjen. Det ble mye persing da Scott gikk fra 6a+ som høyeste grad til å gå to 7c men ingen is:( litt skuffet over mangelen på is. Alt i alt, en super sosial og gøy tur. Masse læring og vi kan ikke vente til neste gang.