Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer

Venteliste for organiserte barne- og ungdomsgrupper

Etter at Bryggeriet buldresenter åpnet i 2013 vokste interessen for organiserte barne- og ungdomsgrupper raskt slik at det ble håpløst lange ventelister for å få tilbud om plass på klubbens grupper. Klatreanlegget i Vestveggen er utformet med tanke om at det er mulig å ha flere grupper i aktivitet parallelt, og ved åpningen i 2021 fikk brorparten av de som stod på ventelisten den gangen tilbud om plass.

Det er per i dag 26 grupper som har aktivitet i Vestveggen, Bergenshallen og Bryggeriet og det er over 280 barn og ungdommer som er i sving hver uke gjennom vår- og høstsemesteret. Hver gruppe består av 10-12 deltakere og blir ledet av to trenere med instruktør- og trenerkompetanse. Tilbudet er meget populært og ventelistene vokser dessverre mye raskere enn vi klarer å tilby plasser. Det er nå (tall fra mars 2023) over 800 på venteliste for barnegruppe (5-12 år) og rundt 500 på venteliste for ungdomsgrupper (13-19 år). De fleste på ventelistene er under 15 år.

Med dagens tempo vil det ta mange år før de som står nederst på ventelisten får tilbud om plass.

Fordeling av plasser på grupper foregår etter følgende prinsipp:

  • Deltakere som er med på gruppene får beskjed ved semesterslutt om at det er åpnet påmelding i vårt bookingsystem med link til neste semester. De får en frist på ca. 3 uker for å melde seg på.
  • Ved utløpet av fristen tildeles ledige plasser basert på ventelistene. Klubben flytter automatisk en fra ventelisten for barn (5-12 år) til ventelisten for ungdom (13-19 år) basert på datoen man meldte seg opp på ventelisten. Det er med andre ord ikke behov for å melde seg på begge ventelistene.
  • For å få til en effektiv tildeling gis det gjerne tilbud til flere deltakere enn det er ledige plasser, da vi vet av erfaring at mange som har stått lenge på ventelistene har mistet interessen. Tilbudene sendes ut i puljer til gruppene er fylt opp.

Det krever endel ressurser fra klubben å administrere ventelistene og fylle opp gruppene, og vi ber om forståelse for at vi ikke klarer å informere alle som står på ventelisten om når de får tilbud om plass eller hvilken plass de står på ventelisten.

Hva kan man gjøre om man ikke får tilbud om plass?

Klatring er en flott familieaktivitet og det er fullt mulig å komme i gang uten at barnet ditt har tilbud om plass på en av våre organiserte grupper. Buldring krever ingen forkunnskaper og barna skjønner intuitivt poenget med buldreveggene. NB! Vær obs på sikkerhetsreglene som står skrevet utenfor barnerommet vårt. Merk også at det er 9 års aldersgrense for å buldre i hovedbuldreområdet i første etasje i Vestveggen.

Dessverre er det slik at barnerommet i Vestveggen er opptatt med barnegrupper i tidsrommet mandag-torsdag fra 1630-1930 på vår- og høstsemesteret, så om du har barn under 9 år er det beste tidspunktet å besøke oss på enten fredager eller helgedager.

For å komme i gang med aktivitet i klatreveggene krever vi at man har enten brattkort eller topptaukort, dette gjelder også for å klatre på autobelay hos oss. En person med brattkort/topptaukort kan passe på en person uten brattkort som klatrer på autobelay, på den måten kan en foresatt med brattkort/topptaukort passe på barnet sitt i veggen. For å oppnå brattkort/topptaukort er det anbefalt at du tar et innføringskurs i klatring før du tar en brattkorttest.

Ungdommer over 16 år kan ta innføringskurs hos oss og på den måten oppnå brattkort og dermed komme i gang med klatring på egenhånd. Vi har også egne grupper for ungdommer over 16 år med brattkort og her er det korte ventelister for å komme med.

Barnet mitt er et klatretalent, kan det starte direkte på klatreskolen?

Klubben har opprettet det vi kaller klatreskolen som er en 7-trinnsmodell for opplæring av barn og unge fra nybegynnere til toppidrett. Klatreskolen skiller seg fra våre aktivitetsgrupper fra barn og unge ved at den fokuserer mer på klatring som idrett, ikke som en fritidsaktivitet. Målet med klatreskolen er å samle motiverte utøvere på samme nivå på samme trinn slik at de kan lære av hverandre og våre flinke trenere.

Vi får ofte henvendelser fra foreldre som ønsker at barnet deres skal få plass på et bestemt trinn på klatreskolen ut i fra hvor mye/lite erfaring de har med klatring fra tidligere. Klatreskolen er et veldig populært tilbud og vi har ikke egne ventelister for å komme med på klatreskolen, men vi rekrutterer fra aktivitetsgruppene som er inngangsportalen for alle som får tilbud om å være med på våre organiserte grupper.

Så hva gjør du om du har et veldig motivert barn som ønsker utfordringer i klatreveggene? En måte å komme forbi køen og slippe å starte på en nybegynnergruppe er å delta på en av de lokale klatrekonkurransene som arrangeres i Bergen. Klubben følger med og ser på resultatlistene om det er talenter der ute og en god plassering på enten BergensCup, VestlandsCup eller andre konkurranser kan føre med seg et tilbud om plass på klatreskolen neste semester.

Hva gjør klubben for å gi et bedre tilbud for barn og unge?

Per i dag er det slik at vi har makset antall grupper som kan være i aktivitet i Vestveggen uten at det går for mye ut over publikumsklatringen i hallen. I Bryggeriet og Bergenshallen er det ledig kapasitet, men det er mindre populært å gå på disse gruppene og vi har dermed redusert antall grupper for å unngå at gruppene ikke fylles opp eller må flyttes. Det er med andre ord enklere å få plass på gruppene i Bergenshallen eller Bryggeriet, men disse anleggene er ikke optimale med tanke på klatreflate for barn og ungdom.

For å få flere inn i organisert aktivitet er det behov for mer klatreflate tilpasset barn og unge. Klubben jobber med å få til flere gode klatreanlegg i og rundt Bergen og vi ser at det er behov for et moderne klatreanlegg i nærheten av sentrum som kan brukes til publikumsklatring og organisert aktivitet. Tidsrammen for å få realisert et slikt anlegg ligger litt frem i tid, mest aktuelt per i dag er å erstatte Bergenshallen med et nytt klatreanlegg på Slettebakken når området der er ferdig sanert. Klubben er med i Slettebakkenalliansen og vi jobber opp mot kommunen om å bygge ny klatrehall på Sletten, denne kan tidligst stå ferdig i 2026 men det er mye arbeid som skal gjøres før dette blir en realitet.

Klubben jobber også med å finne et lokale for å erstatte Bryggeriet som sentrumsnært buldresenter. Vi er på jakt etter et lokale med god takhøyde (minimum. 5 meter) og rundt 5-600 kvadratmeter gulvflate. Vet du om et passende lokale kan du ta kontakt med klubben på epost: post@bergenklatreklubb.no