Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

En utøvers perspektiv på NM av Heidi Simmenes

Bilde av Sverre skjold
Oppdatert 10.01.2022

Da var NM 2021 offisielt forbigått, men ikke i stillhet. Det var rekordmange utøvere fra klubber over hele landet og med energinivået som var i hallen er jeg overrasket over at bygget fortsatt står. Denne gangen var det ikke bare kjente fjes med heller, mange som aldri før har deltatt i en konkurranse stilte opp og deltok, noe som er veldig kult!

Dette var den første konkurransen BK har arrangert på en god stund, og det var en spesiell opplevelse å konkurrere på hjemmebane. Det eneste som er synd med å delta på hjemmebane er at vi ikke får hotell så vi kan bo sammen, men med tanke på vårt gode rykte i denne byen er det kanskje like greit. Helgen var fylt med drama (ikke bare om klatring), kakesalg, lykkelige gjensyn, kule ruter og nerver. Mye nerver.

Som alle andre konkurranser var denne fylt med øyeblikk, både gode og vonde. Mange trener hele høsten for akkurat dette og det er dermed mange forventninger knyttet opp til både seg selv og helgen. Forventninger som ikke alltid blir oppfylt. Kanskje sklir foten din, kanskje bruker du feil beta, eller kanskje var det rett og slett ikke din rute. Uansett hva, så er det kjipt. Jeg skal ikke lyve, de fleste konkurranser inneholder minst ett sammenbrudd fra en eller annen, men da er det fint å vite at du har noen å støtte deg på, enten det er trenere, lagkamerater eller andre utøvere.

Når det er sagt, ikke tro på noen måte at helgen var depressiv. Tvert imot. Selv om det kan være opp og ned er det desidert flest av de gode, kule og imponerende øyeblikkene og de var ikke akkurat mangelvare denne helgen. Nå har jeg opplevd en god del konkurranser, både som utøver og tilskuer, men finalene denne helgen var noe av det kuleste jeg har sett. Med lysshow og musikk var det fest for alle penga, og både jeg og flere av mine lagkamerater var hese i dagene etterpå som følge av all heingen.

Som klubb vil jeg påstå at dette har vært et særs vellykket mesterskap, og selv om det naturlig nok ikke bare handler om resultatlistene, så ser disse veldig lovende ut. Vi har opptil flere pallplasseringer og til og med en trippel Norgesmester. Også speed-listene ser veldig bra ut, og vi hadde til og med to reine bergens-finaler. Når det er sagt, så er det ikke bare toppen av listene som imponerer, mange har overgått sine egne forventninger og det betyr minst like mye som en medalje.

Da gjenstår det bare å si takk og vel gjennomført til alle som hjalp til og deltok, helgen ville ikke vært den samme uten dere!

Nedenfor vil du se mange flotte bilder fra fotografene på NM, ønsker du å bruke noen til kommersielt bruk må du kontakte fotograf for rettigheter.

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Bildene ovenfor av Sigurd Storjordet

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Bildene ovenfor av René Sagstad

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Bildene ovenfor av Fabienne Michi

slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides
slides

Bilder ovenfor av Sigurd Storjordet