Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Buldrefest 2023

Buldrefest 7. oktober 2023 blir garantert en konkurranse du vil få med deg i år!

Buldrefest
Oppdatert 05.09.2023
Første, andre og tredjeplass i juniorklassene og masterclass kan hente premier i resepsjonen i Vestveggen fra mandag 9. oktober frem til mandag 23. oktober.
Bergen Klatreklubb inviterer til buldrekonkurranse med finaler og pengepremier lørdag 7. oktober. Det kommer til å bli skrudd et sett med helt nye bangers i buldreveggene Vestveggen og det blir finaler med de 4 beste fra herre og dameklassene. Flotte premier i alle klasser – pengepremie til beste herre og beste dame!
For å sørge for kvaliteten på rutesettingen har vi for anledningen hentet inn en trio av franskmenn som skal skru til konkurransen:
– Pierre Broyer (IFSC rutesetter, blant annet til VM i Bern i år)
– Yann Le Boulanger
– Pierre DeBois
I tillegg stiller Anne Ackre fra klubben som rutesetter.

 

Dette blir garantert en kveld du ikke vil gå glipp av – sett av datoen nå og spiss buldreformen!

Buldrefest 2023 teller også som 4 runde av årets BergensCup og det blir de samme klassene som alltid – barn, yngre/eldre junior, senior og masterclass.

Tentativt tidsskjema for konkurransen:

  • Konkurranse barn/masterclass 10.30-12.30
  • Kvalifisering/konkurranse øvrige klasser klokken 13.00-16.00.
  • Finaler senior damer/herrer klokken 17.30.

 

Pris for å delta i konkurransen er 175,-

Medlemmer betaler 100,- for deltakelse.

Eventuell utstyrsleie kommer utenom.

Klubben stiller med flotte premier, førsteplass i senior herrer & senior damer får pengepremie på 5000,-!

Det vil bli mulig å melde seg på i resepsjonen helt frem til konkurransen starter, men det er også mulig å melde seg på via denne linken her. NB! For å få medlemspris må du logge deg inn med din bruker i systemet.

 

Gjennomføring av konkurransen

Om du har vært med på BergensCup eller julebuldring tidligere er du kjent med formatet. Konkurransen er en lavterskelkonkurranse som er åpen for alle, du fører selv scorecard og registrerer poengene dine. En forskjell fra vanlig BergensCup er at det på Buldrefest er finaler for senior herrer og senior damer.

Scorecard

Scorecard leveres ut i resepsjonen sammen med startnummer. Fyll ut scorecardet underveis i konkurransen og sett på navn og startnummer. På slutten av konkurransen skal du registrere poengene dine digitalt via et skjema som det står link til på scorecardet ditt. Lever inn ferdig utfylt scorecard i resepsjonen når du har gjort dette, om det er feil på den digitale registreringen er det scorecardet som gjelder.

Antall bulder og vanskelighetsgrad

Det vil bli skrudd totalt 30 buldreproblemer til kvalifiseringen. Det er 5 av hver farge (grønn, blå, gul, rød, svart, lilla). De 10 hardeste problemene vil ha sonetak som også vil være poenggivende i konkurransen. Rutesetterene har etter beste evne skrudd slik at de letteste problemene skal være mulige også for barn, men det forutsetter at de har klatreferdighetene på plass før konkurransen.

Til finalen skrus det 6 bulder med sone (3 damer, 3 herrer). Det er de 4 beste herrene og damene etter kvalifiseringen som går til finalen. For finalen telles antall forsøk og det er egne dommere som registrerer antall topp, sone og forsøk.

Hva er Masterclass?

Masterclass er tidligere turklassen og det er en åpen klasse for alle som ønsker å delta på konkurransen men ikke føler seg hjemme blant hardbarka buldrere. Om du buldrer på rødt nivå bør du stille i seniorklassen!

Hvor gammel må man være for å stille i seniorklassen?

Vi har satt aldersgrense på at man må ha fylt 16 år for å stille i seniorklassen. Dette er samme alder som for å stille i seniorklassen i nasjonale konkurranser.

Hvor ung kan man være for å bli med i barneklassen?

Rutesetterene har prøvd å skru problemer som kan passe for de aller minste fra 7 år og oppover, men selv om problemene er merket med de letteste fargene (grønn og blå) så er det utfordrende å finne riktig måte å løse de på så om barnet ikke har endel klatreerfaring fra før kan det bli lite mestring. Konkurransen er ikke rettet mot barn, men vi har åpnet opp for at barn kan delta slik de gjør også i BergensCup. Barn opp til 11 år får premie for deltakelse når de leverer inn scorecardet sitt.

Vil det bli gitt ut flotte premier?

JA! Førsteplass i seniorklassene får pengepremie på hele 5000,-! Og så skal vi lodde ut en splitter ny Petzl Cirro crashpad blant alle som deltar. Merk at for å vinne crashpad så du være tilstede under finalene ellers trekker vi et annet navn ut av hatten. Det blir også flotte premier i alle de andre klassene.

Blir det noe salg av mat?

Font-fondet stiller opp og selger kaker til inntekt for klatretur til Fontainebleau med treningsgruppene våre.

Lurer du på noe mer? Send epost til post@bergenklatreklubb.no så kan vi svare på det.

Vel møtt til Buldrefest 2023!