Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor  16.00->22.00
Fredag      STENGT
Lørdag      14.00->18.00
Søndag      15.00->19.00
Vestveggen
Man-Fre  09.00->22.00
Lørdag      09.00->18.00
Søndag      10.00->20.00
Bryggeriet
Man-Fre  16.00->22.00
Lørdag      11.00->19.00
Søndag      12.00->20.00
Årskort/månedskort gir tilgang mellom 07-23 alle dager

Sjekk driftsmeldinger for endringer
news-banner

Samling i Uskedalen! 16. – 18. juni

Bergen Klatreklubb og Bratte Rogalands Venner (BRV) inviterer til klatresamling i Uskedalen 16. – 18. juni. Sett av helgen nå!

Uskedalssamling - 16. - 18. juni
Oppdatert 08.06.2023

Har du lyst til å oppleve en av landets beste storvegger? Uskedalen byr på granitt fra øverste hylle, de lekreste former for sva, med upåklagelig friksjon. Riss for både finger, hånd og neve. I tillegg er utsikten upåklagelig. Som om dette ikke var nok: Det er ingen kø her! 

Base på Rabben Camping

Dette er en samling for deg som kan klatre flertaulengders naturlig sikrede ruter fra før. Du må stille med eget utstyr, egen klatrepartner og dere må klare dere selv som taulag på tur.

Vi har base på Rabben Camping hvor dere organiserer egen overnatting i hytte eller telt. Vi fyrer opp grillen på Rabben Camping kl. 20 både fredag og lørdag og spiser middag sammen og forteller klatreskrøner utover kvelden. Dette vil du ikke gå glipp av!

Klatrefører for Uskedalen kan kjøpes i Vestveggen og på Rabben Camping. VPG selger den også.

Klatresamlinger i Uskedalen må bare oppleves! Vi håper å se deg der!

Kontakt: uskedalssamling@bergenklatreklubb.no

NB: Arrangementet er avhengig av været. Arrangementskomiteen prates torsdagen i forkant og tar en vurdering av været.

slides
slides
slides
slides
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Ukens rute - Pieta på Veatåa

Hver mandag har administrasjonen i Bergen Klatreklubb felles ukesmøte og et fast punkt er å snakke om en klatrerute og historien bak. Denne uken var det en av Ansgar Espeland sine mange ruter som var i fokus, og historien bak er for god til å ikke deles med andre.

Pieta er en trestjernes rute på Liafjell/Veatåa, 25 meter lang, sikret med naturlige sikringer. Den har graden 8- og ble førstebesteget i 1988 - høyt nivå på den tiden og de relativt få repetisjonene siden viser at dette ikke er en enkel sak. Rutenavnet kommer fra et bilde/skulptur av Maria som holder Jesus sin døde kropp - mest kjent som en skulptur av Michelangelo.

Her er Ansgar sine egne ord om førstebestigningen av ruten og bildet:
Bildet er tatt av Harald Henden, som var med på førstebestigningen av høyre varianten med presikring. Harald visste nøyaktig hvor Pieta (direkte) skilte seg fra høyre varianten. Han og Helge Stokstad presset 7-er trad gradene på den tiden. 

Harald var med ens ærend og kun for å ta bilder. Jeg hadde vel nærmest lovet han og Anders Widmark (på standplass) en bestigning, så det var siste sjanse for bilder mens det skjedde. For så vidt første sjanse også - hadde ikke prøvd før men vært der en kveld på clog. 

Harald har vært krigsfotograf fra VG i flere tiår og har flere ganger fått internasjonal pris for årets beste bilde i verden fra krig og katastrofer. Det startet i et mørkerom på Landås (i den tiden han var kjæreste med Sissel Kyrkjebø, som har sunget seg opp ruter på Sotra...). Han var første pressemann inn i Bagdad under Irak krigen - der pressekolleger av ham ble drept. Han har vært skutt av Israelske soldater. Etc etc... Så han var rett mann på plass når kampen mot usikrede runouts på Pieta skulle bekjempes.... Han fikk nettopp for en uke siden pressefotografenes ærespris og Fritt Ord-prisen. Harald har nå uhelbredelig kreft, som han har vært åpen om i TV og aviser. Han er fullstendig selvlært på fotografering - null education.

Det føles på en måte riktig at det er et bilde Harald har tatt som topper listen over de mest likte bildene i databasen. Og selvfølgelig hyggelig at han ville ha meg som motiv.

- Ansgar

📷 @haraldhenden
Vil du lære deg fjellklatring, altså å klatre på naturlige sikringer utendørs, og vil ha tett oppfølging over tid? Er du mellom 18-25 år? Da er vår mentorordning noe for deg! Dette er et prosjekt som er støttet av Norges Klatreforbund, og foregår over en periode på 10 samlinger gjennom våren og høsten.

SØKNAD PÅ EPOST TIL TK@BERGENKLATREKLUBB.NO
_____________________________________________________
PÅMELDINGSKRITERIER
1. Du må være mellom 18 og 25 år.
2. Du må ha Brattkort.
3. Du må ha klatret selvstendig på led i minimum 1 år.
4. Medlem i Bergen Klatreklubb (https://medlemskap.nif.no/25051)
Pris: 2000,- per deltaker, maks 8 deltagere på gruppa.

Bergen stiller med instruktører som minimum har sertifisering som klatreinstruktør lavland/høyfjell.

Samlingene foregår over ettermiddager og helgedager. Det vil være 10 samlinger hvor første samling er i overgangen april/mai.

https://bergenklatreklubb.no/mentorordning-trad/ See less