Bli medlem
Bergenshallen
Man-Tor: 16:00 - 22:00
Fredag: STENGT
Lørdag: 14:00 - 18:00
Søndag: 15:00 - 20:00
Vestveggen
Man-Fre: 09.00 - 22.00
Lør: 09.00 - 18.00
Søn: 10.00 - 20.00
Bryggeriet
Man-Fre: 16:00 - 22:00
Lørdag: 11:00 - 19:00
Søndag: 12:00 - 20:00
news-banner

Klatrecamp for ungdom i sommer

Sommerens høydepunkt for alle klatreinteresserte ungdommer!

Klatrecamp for ungdom
Oppdatert 27.04.2121

Sommeren 2008 arrangerte Bergen Klatreklubb klatrecamp for ungdommer i alderen 12–18 år for første gang. Det ble en stor suksess og er blitt et fast tilbud hver sommer. Tilbudet er ment for alle ungdommer som har lyst til å lære seg å klatre, og det er mulig både for de helt ferske og de som allerede har klatret litt å melde seg på.

Klatrecampen vil gå over 5 ukedager fra ca. klokken 0930 til 1700. De som er ferske får lære seg hvordan man tar på seg en sittesele, hvordan man binder seg inn i tauet, korrekt bruk av dynamiske taubremser og hvordan man sikrer på topptau. Dagene vil vi normalt tilbringe på Atlantisfeltet, Gjøkeredet og Uteveggen i Øygarden. Hvor vi drar er litt avhengig av vær og vind, ved kraftig regnvær kan vi bli tvunget innendørs i Vestveggen. De som vil kan få lære seg å sikre og klatre på led og prøve seg på litt vanskeligere ruter, og vi avslutter med et sammendrag og en oppsummering av hva de har lært og hvordan de bruker det videre.

De som allerede har lært seg å sikre vil få et mer sportslig utbytte av samlingene. Vi går gjennom klatreteknikk og treningslære for de som er interesserte i det, hvordan man kan bli bedre og hvordan man leder ruter og klatrer på egenhånd. Vi vil også gå igjennom teknikker som brukes ved rappellering, rigging av topptau fra toppen av veggen og lære å snu på toppen av en rute og hvordan man får med seg utstyret hjem igjen når man har klatret ferdig. I tillegg blir det også noen overraskelser!

Ved alle feltene vi besøker er det i tillegg til klatreveggene også gode muligheter for å bade og sole seg. Det er fint å oppholde seg ved feltene uten å klatre, og foreldre ønskes velkomne til å være med og se på hvis de har lyst til det. Foreldre med klatreerfaring må selvsagt gjerne klatre på egenhånd ved siden av.

Vi blir 10 ungdommer til sammen og 2 instruktører. Vi stiller med utstyr, så de som vil være med trenger kun å ha med seg treningsklær, en passe stor matpakke og noe å slukke tørsten med. Husk å ta med nok klær og vann i tilfelle det blir varmt! Spesielt på Sotra og i Øygarden kan det være en god del kaldere enn i sentrum, så det kan være lurt å ta med seg litt ekstra klær. Man må gjerne ha med seg litt mer enn man tror er nødvendig.

Instruktørene på campen ordner med transport til og fra klatrefeltet.

Vi har satt opp camp i uke 26 og uke 32. For påmelding til Klatrecampen følger du denne linken.

Smittevern
Klubben følger alle gjeldene smittevernsregler og hele påmeldingsavgiften vil bli refundert ved eventuell avlysning av Klatrecampen.